Política

VÍCTOR PUGA

ALCALDE DE L’ESCALA

“Fem el que fem serà insuficient”

“Haurem d’ajustar la despesa els pròxims mesos d’una manera que no es va veure ni el 2007”

“Som el dic de contenció, però les nostres possibilitats d’atendre les demandes que sorgeixin són limitades”

L’Escala i el turisme
Com la totalitat de pobles de costa d’aquest país l’Escala troba en el turisme la principal pota de suport de l’economia local. A l’Escala, la segona residència supera àmpliament la capacitat hotelera. En això confia Víctor Puga per iniciar la remuntada després del confinament.
Com ajudarà l’administració local a l’economia local?
El vuitanta per cent de la riquesa el genera el sector turístic i el de serveis i en un municipi com el nostre l’impacte de la pandèmia serà superior al de municipis no tan turístics. Fem el que fem com a administració local sempre serà insuficient. L’administració local és el dic de contenció però les nostres possibilitats d’atendre totes les demandes que vagin sorgint són molt limitades.
Vostès tenen incidència en la promoció turística local. L’enfocament ha de canviar, no?
Clarament sembla que les fronteres no s’obriran a l’estiu i encara que es relaxi i alguna activitat turística comenci a funcionar ens haurem de refiar molt de les segones residències i del turisme de proximitat. Nosaltres tenim molta segona residència i poca plaça hotelera i per tant, entenc que les segones residències s’ompliran. Haurem de fer una campanya en què ja treballem entre les àrees de Turisme i Cultura per reorientar algunes activitats i passar-les a l’estiu a la tardor. Els diners que destinàvem a aquestes activitats els destinarem a promoció o un tipus d’ajuts als establiments. Cal començar a dissenyar una estratègia però sense concretar del tot.
Les previsions pressupostàries han quedat caducades.
Qüestions com l’ocupació de la via pública, les taxes que ingressem per les activitats de les platges seran una patacada monumental. Haurem d’ajustar la despesa els pròxims mesos d’una manera que no vam veure ni el 2007. No té comparació. La davallada serà monumental: de plusvàlues, de llicències d’obres, d’ocupació de via pública i altres taxes d’aprofitament d’ús privatiu. Reduir la despesa en aquests sis mesos serà dificilíssim. A l’Escala hem fet els deures i tenim un romanent de tresoreria important que ens ho permetria.
Si hi ha flexibilització de la llei de la despesa.
Efectivament. Sembla que el 20% del romanent es podrà destinar als efectes de la Covid-19 des del punt de vista social sempre que es compleixi una sèrie de regles que alguns no complim precisament perquè tenim la situació molt sanejada. Com que tenim la situació tan bona hem gastat més i hem invertit per no tenir diners al banc. No vull generar una expectativa a nivell local que llavors no puguem complir.
A sobre han hagut d’afrontar un atac informàtic a l’Ajuntament.
Ha estat un atac molt sofisticat. Hem estat amb els organismes de la Generalitat i de l’Estat que persegueixen la ciberdelinqüència i que ens han ajudat. Ens asseguren que hem tingut la sort i l’encert d’actuar bé i ràpidament. Han fet una feina excel·lent. Vam aïllar un servidor i s’ha recuperat la còpia de seguretat. Hem salvat totes les dades personals i ens ha destrossat una setmana ben bona. Vull llançar un missatge d’alerta a totes les administracions. Cal estar ben protegit. Si no s’hagués controlat hauria estat un autèntic drama. No sé com ens n’hauríem sortit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona