Política

La manifestació de la Diada es farà al carrer i a internet

L’ANC treballa en un 11-S de concentracions descentralitzades pel país per evitar l’aglomeració massiva

Paluzie avança que es pensa a fer diversos actes virtuals perquè hi participin aquells que estaran confinats

La manifestació de l’Onze de Setembre no serà una concentració massiva al carrer, com era previsible per la situació de la pandèmia, i com ja havia avançat fa algunes setmanes la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, en el cicle de videoconferències per internet que realitza l’entitat. De fet, la xarxa digital tindrà la meitat del protagonisme en la concentració reivindicativa d’enguany, segons va anunciar ahir la mateixa Paluzie en una entrevista a RAC1.

La presidenta de l’entitat va aclarir que no hi ha cap decisió presa perquè l’equip encarregat de l’organització encara treballa en la proposta, però va confirmar que no hi haurà la tradicional manifestació de centenars de milers de persones a Barcelona, tenint en compte l’alt risc de contagi que això suposaria.

Manifestacions arreu

El plantejament per aquest any és fer diverses concentracions al país, de manera que es pugui manifestar la població d’arreu del territori i dissenyar un programa d’actes complementari que s’emetria per internet a través de les xarxes socials i que permetria la participació també dels col·lectius vulnerables a la Covid-19, que probablement encara no podran sortir al carrer amb normalitat el dia 11 de setembre. Així, Paluzie anuncia una fórmula mixta “virtual i presencial perquè els grups de risc probablement no podran sortir al carrer i altres sí. Mirant de combinar-ho, però que ningú quedi exclòs del fet d’expressar-se i mobilitzar-se”.

Actes a través d’internet

Tampoc no s’ha decidit si es dissenyarà una nova performance, ni tan sols si es repetirà l’acció central d’aquesta a les 17.14 h de la tarda en les manifestacions presencials que es faran a diversos punts del país.

Pel que fa a la part virtual, l’ANC rumia d’organitzar diversos actes realitzables a través de les pantalles d’ordinadors, mòbils i tauletes. El missatge central serà novament independentista i Paluzie confirmava ahir que la crisi pandèmica que està afrontant el país hi tindrà un paper.

Si en la xerrada en confinament de fa uns dies la presidenta de l’entitat independentista avançava que el missatge polític s’hauria de reforçar amb la denúncia de les limitacions polítiques i de recursos de la Generalitat per afrontar la pandèmia, ahir reafirmava: “Des de Catalunya no tenim els instruments per fer front a una crisi d’aquesta magnitud, perquè no tenim un estat propi, i per tant, la independència és una necessitat.”

L’Assemblea fa donació de 500.000 mascaretes

L’Assemblea va tirar endavant dues iniciatives per col·laborar amb els equips sanitaris i les entitats a fer front a la pandèmia del coronavirus SARS CoV-2. La iniciativa principal era l’elaboració de mascaretes a través de la seva àmplia xarxa territorial, de manera que entre voluntaris de l’entitat i xarxes de cosidors s’han elaborat arreu del país 300.000 mascaretes que l’entitat ja ha donat a diversos col·lectius vulnerables. Les dues-centes assemblees territorials i sectorials de l’entitat han fet donació de les mascaretes elaborades a col·lectius vulnerables per mitjà de Càritas, Banc dels Aliments, Sindicat de Manters, pisos tutelats, centres d’atenció a menors i residències de gent gran. Al voltant de 200.000 mascaretes més s’han distribuït a través dels supermercats Bon Preu i Esclat en lots de dues mascaretes confeccionables. En aquest cas, els voluntaris i voluntàries de l’entitat s’han dedicat a ensobrar les mascaretes als lots. L’entitat té encara 60.000 mascaretes pendents de distribuir, tot i que dona per assolit l’objectiu. La segona iniciativa ha estat la recollida de fons per col·laborar en la compra d’equipament i material sanitari per als hospitals del país –ambdues iniciatives es van posar en marxa fa setmanes coincidint amb l’augment de la corba de contagi i quan les farmàcies havien esgotat l’estoc de mascaretes i els hospitals tenien manca d’equips de protecció individual (EPI)–. Tenint en compte l’arrelament de l’ANC arreu del territori, ha decidit distribuir les donacions en aportacions separades de 5.000 euros que es faran, aquesta setmana, als hospitals de Granollers, Igualada, Mataró, Terrassa, Sabadell, Lleida, Girona, Tortosa, Vic, Reus i Viladecans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona