Política

Sànchez denuncia que no el deixen treballar a la Crida

L’expresident de l’ANC critica el canvi d’acord de la junta de tractament que li redueix la sortida de la presó

El president de la Crida assegura que se li imposa una condemna complementària

L’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, va denunciar ahir que la junta de tractament de Lledoners no li permetrà sortir de la presó per treballar a la Crida Nacional per la República, entitat que presideix. La decisió contradiu la que va difondre dijous a la nit el Departament de Justícia, que va fer públic l’aval a la sortida de Sànchez per treballar 12 hores diàries. La junta només li permet sortir nou hores setmanals per fer voluntariat.

Sànchez va recordar ahir, a través d’un comunicat, que la junta de tractament de Lledoners havia acordat dijous elevar al jutge la proposta favorable de modificació de l’article 100.2 del reglament penitenciari que li havia aprovat abans de la pandèmia i que ampliava amb una oferta laboral 12 hores diàries durant cinc dies a la setmana. La sorpresa va ser quan divendres a la tarda va rebre una comunicació de la junta radicalment diferent, ja que s’acordava no tramitar la sol·licitud d’oferta laboral i donar tràmit només a la possibilitat del voluntariat nou hores setmanals.

Sànchez defensa que la proposta de treballar a la Crida en cap cas col·lideix amb la inhabilitació imposada pel Suprem, que va sentenciar que el procés penal “no pot ser presentat com un instrument al servei de la criminalització d’un projecte polític”. La naturalesa sociopolítica de la Crida, doncs, no pot ser la causa de la negativa de la junta de tractament a tramitar el 100.2 ni tampoc ho pot ser “la defensa de la independència que dona personalitat a l’entitat”, segons Sànchez. “Si fossin aquestes les motivacions, s’estaria imposant una inhabilitació extrajudicial i una condemna complementària”, conclou.

L’expresident de l’ANC es ratifica en la voluntat de fer voluntariat en la Fundació Canpedró, però les mesures de seguretat per la pandèmia obliguen a confinar a la cel·la qualsevol pres que surti. “No puc assumir els costos personals d’estar confinat a la cel·la tota la setmana a excepció de les nou hores autoritzades per fer voluntariat. Per aquest motiu, sol·licitaré la modificació horària del voluntariat i, quan es concedeixi, recuperaré el 100.2”, aclareix.

La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima va explicar ahir que dijous va informar “per error” d’un acord favorable a la proposta laboral i que la junta va votar en contra perquè va considerar que la proposta no s’ajustava a les condicions establertes en el programa individual de tractament de Sànchez. Aquest “estableix que la reinserció laboral serà en l’àmbit privat, en la docència o en una activitat similar, d’acord amb la seva formació acadèmica i perfil professional”, i no pas “una activitat laboral vinculada a l’activisme social o polític”, segons la secretaria. Sànchez defensa que la Crida pertany a l’àmbit privat i que el seu treball de dinamització és coherent amb la seva formació i activitat professional. El jutjat de vigilància penitenciària té l’última paraula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona