Política

El PSC, Junts i Cs critiquen la gestió municipal a Blanes

Pels tres grups, l’equip de govern reacciona tard i obvia el diàleg

La renúncia d’un edil taronja modifica el ventall

Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Blanes (el PSC, Junts i Ciutadans) han criticat l’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, per la seva gestió de la Covid-19. Segons els tres grups, els gestors municipals han trigat dos mesos a prendre mesures –esmenten l’ampliació de l’espai de les terrasses i la bonificació de la taxa d’ocupació de via pública– i han negat la seva col·laboració a treballar plegats.

La portaveu del PSC. Pepa Celaya, veu un problema “d’actitud i d’aptitud” en l’equip de govern, Joel Comas (Junts) lamenta que l’oposició sempre sigui acusada de provocar “el bloqueig” mentre que Cristhian Ortiz (Ciutadans) sosté que els dirigents actuals “es pensen que governen en majoria”.

Mesa amb sectors locals

L’equip de govern té 10 regidors de 21 i sempre necessita un vot perquè se’ls aprovin els plans. A l’oposició, el PSC té 5 edils i Junts i Cs, 3 cadascun –ahir, però, va plegar un de la formació taronja–. Tots tres grups van fer arribar propostes per pal·liar els efectes del coronavirus, cadascun per separat. “Potser hem fet set reunions i els hem proposat que fem una mesa de treball amb sectors del poble per trobar solucions. No anem amb mala fe. Però ells no tenen cap voluntat de negociar. Ells només volen una pòlissa de crèdit de 14 milions”, afirma Celaya (PSC). I Ortiz hi coincideix plenament.

Cap dels tres grups avala la pòlissa de crèdit, que s’hauria de tornar en dotze mesos i que endeutaria –afirmen– el consistori. “Això no convé a l’Ajuntament”, afirma Comas. Celaya recorda que part del romanent municipal (6,8 milions d’euros a finals del 2019) podria ser destinat a ajuts urgents per la Covid-19. Ortiz (Cs) diu que el 20 de març els va fer arribar dotze propostes. “Em van dir que estaven d’acord en tot, però no m’han detallat res”, assegura.

Renúncia transcendent

El grup de Ciutadans ha perdut un dels seus regidors: José Antonio Morcillo. L’edil va presentar ahir al matí la renúncia al registre de l’Ajuntament. Segons va informar el consistori, Morcillo plega perquè no combrega amb la formació i passa al grup no adscrit. Amb el seu vot, el regidor podria afavorir les iniciatives de govern.

Tornant a les crítiques de l’oposició, els tres grups es neguen a firmar un xec en blanc a l’equip de govern quan no saben –diuen- a què anirà destinat. Per Joel Comas (Junts), “falta gent d’ordre, una línia traçada, anem a batzegades”.Els tres grups afirmen que la bonificació de la taxa d’ocupació de la via pública i l’ampliació de l’espai de terrasses, que serà vigent de manera imminent, va ser dues iniciatives proposades per l’oposició “fa cinc setmanes”, diu Celaya, que proposa a l’Ajuntament que demani que aquells veïns que puguin pagar facin efectiu el pagament de les taxes per “afavorir els que no poden”. Ortiz proposa que la part fixa del cànon de l’aigua es pugui pagar de manera prorratejada. Però, de moment, aquestes iniciatives queden relegades a l’oblit

LA XIFRA

11
regidors
hi ha ara a l’oposició de Blanes: 5 del PSC, 3 de Junts, 2 de Ciutadans i un de no adscrit, J.A. Morcillo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona