Política

La Guàrdia Civil va alterar la declaració d’un testimoni a l’informe sobre el 8-M

La policia atribueix la suspensió d’una mobilització a la covid-19, tot i que no és el que va declarar, segons apunta el Diario.es

La Guàrdia Civil va alterar la declaració d’un testimoni a l’informe sobre el 8-M que va entregar a la jutgessa que investiga el cas. Segons publica el Diario.es, la Benemèrita va prendre declaració al secretari general de la CGT Banca Madrid per conèixer els motius per els quals la concentració prevista pel 10 de març “no es va celebrar”. Segons consta a l’acta de declaració, el testimoni va relatar que “es va suspendre per considerar millor una altra data més propera al judici que s’havia de celebrar per l’acomiadament a finals de març”. El sindicat havia convocat la protesta, precisament, per l’acomiadament d’una treballadors per part de l’entitat bancària.

En canvi, a l’informe policial entregat al jutjat, la Guàrdia Civil diu que la manifesta prevista “va ser cancel·lada pel convocant, que va enviar el 6 de març un correu electrònic a la DG manifestant que “donada la situació i els riscos de contagi pel coronavirus”.

Una decisió, continua l’informe, que haurien pres “dins de la plataforma observant l’evolució del patogen i els riscos que comportava la malaltia”.

Durant l’interrogatori, la Benemèrita va repreguntar al testimoni “si l’evolució de la Covid-19 a Espanya havia tingut algun tipus d’incidència en les motivacions de la suspensió de la reunió prevista” i que aquest va manifestar que “no”.

Segons el diari, la Guàrdia Civil també li va preguntar si havia rebut alguna “trucada prèvia” o “alguna consigna per part de la Delegació del Govern perquè la cancel·lació la fessin els mateixos promotors” però el testimoni hauria respost que no.

De fet, a l’informe la policia sosté que la Delegació del Govern hauria instat, a través de trucades, a la cancel·lar 12 concentracions previstes.

El rotatiu també publica el correu electrònic que els convocants de la mobilització van enviar a la Delegació del Govern comunicant la desconvocatòria sense fer cap referència al virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona