Política

Johnson rebutja que s’investigui Cummings

Cau als sondejos amb la defensa de l’assessor que va incomplir el confinament

Boris Johnson manté el seu suport incondicional a Dominic Cummings, l’assessor àulic que va incomplir les normes de confinament, tot i veure desplomar-se la seva popularitat entre els votants. Cinc mesos després de la seva victòria aclaparadora en les eleccions generals, l’avantatge del líder conservador sobre els laboristes ha baixat 9 punts en una setmana (un 44% per als tories, contra un 38% dels laboristes), la caiguda més abrupta en més d’una dècada, segons un sondeig del diari The Times.

Un 71% dels enquestats consideren que Cummings va incomplir les regles quan va conduir 400 km fins a casa dels pares perquè l’ajudessin a cuidar el seu fill a finals de març, quan l’ordre del govern era “quedar-se a casa” llevat de circumstàncies excepcionals. L’influent assessor, i una de les figures clau en el disseny del confinament, va reconèixer, a més, que havia dut la família en cotxe a una localitat turística del nord d’Anglaterra a principis d’abril. Diu que ho va fer per comprovar que la seva vista no havia quedat danyada per la Covid-19, que acabava de superar.

Revolta entre els ‘tories’

Malgrat les crítiques i el malestar que han desfermat aquestes revelacions en tot l’espectre polític, incloent-hi el Partit Conservador, Johnson sosté que la seva mà dreta va actuar “amb responsabilitat, legalment i amb integritat”.

En una jornada en què el Regne Unit va arribar als 37.460 morts pel coronavirus, el premier va afrontar dures crítiques en la seva compareixença al comitè d’enllaç de la Cambra dels Comuns. Es va negar a sotmetre Cummings a una investigació formal del govern i va insistir en la necessitat de “girar full” respecte a l’escàndol i centrar-se en la lluita contra la pandèmia.

Prop d’una quarantena de diputats conservadors han expressat el desig que Cummings dimiteixi o sigui acomiadat. Molts d’ells han explicat que se’ls ha omplert la bústia del correu electrònic amb multitud de missatges de ciutadans indignats per l’actitud de l’assessor governamental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres