Política

El govern espanyol aprova l’ingrés mínim vital

Será de 462 euros al mes per persona sola i 139 euros més per cada familiar

L’executiu calcula que arribarà a unes 850.000 llars, 100.000 la cobraran d’ofici i tindrà un cost de 3.000 milions anuals

El govern espanyol ha aprovat l’ingrés mínim vital en el Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres. La prestació garantirà un mínim de 462 euros al mes per a una persona sola i afegirà 139 euros més per cada familiar fins arribar a un màxim de 1.015 euros al mes. Les famílies monoparentals rebran un complement de 100 euros. L’executiu de Pedro Sánchez calcula que la mesura arribarà a unes 850.000 llars i tindrà un cost de 3.000 anual de milions d’euros. A unes 100.000 se’ls reconeixerà d’ofici el dret a la prestació. La resta l’hauran de sol·licitar, a partir del 15 de juny, i s’abonarà en dotze pagues. L’ingrés mínim vital es podrà compatibilitzar amb altres ingressos, des d’altres prestacions a rendes del treball.

El vicepresident segon i ministre d’Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat en roda de premsa després del Consell de Ministres que és un “dia històric” per a la democràcia espanyola. “Avui neix un nou dret social a Espanya”, ha dit, i l’ha considerat “l’avenç més gran en drets socials des de l’aprovació de la llei de dependència de 2006”.

Gestió amb algunes comunitats

El govern espanyol signarà en els pròxims dies els acords perquè el País Basc i Navarra gestionin directament la nova prestació de l’ingrés mínim vital, però no contempla per ara accedir a la petició de la Generalitat de Catalunya. Escrivá ho ha justificat per la necessitat de desplegar l’ajuda amb celeritat. “Hi ha consens en què en aquest moment el fonamental és anar molt ràpids”. En tot cas ha recordat que el decret estableix que es puguin signar convenis amb les CCAA de règim comú per a la gestió de l’ajuda a partir del 2021. “Aquesta possibilitat la concretarem quan aquesta data es vagi acostant”, però serà en “una segona fase” perquè ara “el prioritari és arribar al major nombre de llars”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries