Política

Sánchez demanarà “l’última, definitiva i més lleugera” pròrroga de l’estat d’alarma

El president espanyol trasllada als territoris que estiguin en fase 3 la gestió de la desescalada a partir del 8 de juny

El líder socialista assegura que Espanya podria aconseguir la vacuna contra el coronavirus abans del que s’esperava

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest diumenge que demanarà al Congrés “l’última i definitiva” pròrroga de l’estat d’alarma, de 15 dies, que serà “molt diferent” i “molt més lleugera” però “necessària” per culminar el procés de desescalada en la crisi del coronavirus .

En roda de premsa després de celebrar la seva dotzena reunió de presidents autonòmics des que es va activar l’estat d’alarma, Sánchez ha explicat que si el Congrés aprova l’ampliació, a partir del 8 de juny la màxima autoritat per gestionar el desconfinament seran els propis presidents de les autonomies que estiguin en fase 3 .

Els presidents autonòmics, ha insistit Pedro Sánchez, seran els que tindran la capacitat de decisió sobre els ritmes de desconfinament i la mobilitat interna entre territoris. “Serà un estat d’alarma diferent i més lleuger, però necessari per acabar la feina”, insisteix.

El cap de l’executiu espanyol ha alertat que tot i els bons resultats assolits en la lluita contra la pandèmia cal actuar amb “prudència” i respecte a les regles sanitàries “per evitar qualsevol tipus de recaiguda”, cosa que suposa un “ risc real ”, ha advertit, no només per a Espanya sinó per a tothom.

D’altra banda, Pedro Sánchez s’ha compromès a recuperar l’agenda de la legislatura al més aviat possible, quan finalitzi l’estat d’alarma i, per tant, a reprendre també la taula del diàleg amb Catalunya.

Preguntat sobre el calendari plantejat per ERC, que situa una primera reunió a principis de juliol, Sánchez ha assegurat que serà “més aviat que tard” i a partir del 21 de juny, quan es preveu que s’aixequi l’estat d’alarma i, per tant, es pugui circular ja per tot l’Estat.

“Si és al juliol, millor, perquè voldrà dir que tornem a la normalitat i que hi ha llibertat de moviments”, ha explicat el president espanyol després de la reunió telemàtica amb els presidents autonòmics.

Confiança en una vacuna

Sánchez s’ha mostrat optimista sobre la possibilitat de disposar aviat d’una vacuna contra la Covid-19. “Comença a semblar possible tenir una vacuna en un termini de temps més breu del que es pensava”, ha apuntat .

En aquest context, ha destacat que “Espanya participa en 10 estudis d’investigació per trobar la vacuna”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona