Política

Lloances i retrets a Jordi Pujol omplen un web creat per felicitar l’expresident pel seu norantè aniversari

L’Associació Serviol impulsa una campanya per poder celebrar els seus 90 anys en plena pandèmia

L’Associació Serviol, vinculada a l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, de qui es dedica a difondre’n textos i reflexions, ha posat en marxa un web per felicitar l’exmandatari català pel seu norantè aniversari, que celebra el proper dimarts, 9 de juny. A pujolpresident.cat , tothom qui ho desitgi pot dedicar-li una felicitació i la pàgina ja acumula prop de 500 comentaris. La majoria es limiten a desitjar-li un feliç aniversari i “llarga vida”, però també n’hi ha que defensen la seva obra de govern i resten importància a la confessió que va fer el 2014 anunciant que tenia un compte irregular a l’estranger, que alguns titllen d’”error”.

Els impulsors han explicat a l’ACN que s’ha optat per habilitar el web ja que la pandèmia de covid-19 ha dificultat poder fer un acte presencial, que és el que s’hauria celebrat “si no hi hagués hagut el virus”. Han celebrat la “bona acollida” de la iniciativa, que pretén no només felicitar l’expresident sinó també homenatjar-lo, i han detallat que el dia del seu aniversari podrà veure les felicitacions.

El web s’anuncia dient que vol aprofitar la “data senyalada” del norantè aniversari per felicitar Pujol “i mostrar-li suport”. Per això anima a acompanyar les felicitacions de fotografies amb l’expresident. Entre les firmes dels qui ho han fet s’hi pot trobar el regidor de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Martí; l’exdiputat al Parlament i exregidor a Badalona Ferran Falcó; l’exconseller de la Generalitat Santi Vila, i l’exconseller de Salut Boi Ruiz, entre altres.

Molts dels que han felicitat Pujol sí que han acompanyat els seus comentaris de fotografies antigues de l’expresident, i alguns fins i tot algun vídeo. És el cas del cantautor Pau Pinós, conegut com a Pau de Ponts, que li ha dedicat una cançó que ha acompanyat amb la guitarra.

L’altra cara de la moneda, però, són les crítiques i mofes que ha rebut. Alguns han aprofitat que la plataforma permet acompanyar els missatges de vídeo per penjar, per exemple, un muntatge d’un cantat de k-pop ballant La Santa Espina. Altres han acusat directament l’expresident d’haver deixat “massa màniga ampla a la família” o l’han convidat a “enterrar la pasta” i “dibuixar un mapa del tresor”.

La idea de felicitar líders polítics a les xarxes no és nova. De fet, el president dels estats units complirà 74 anys el 14 de juny i el seu equip de campanya ha posat en marxa les darreres hores una plataforma similar per felicitar-lo telemàticament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts