Política

El Congrés aprova el suplicatori de Laura Borràs

PSOE, PP, Vox, Podem i Cs hi voten a favor, JxCAT i PNB en contra, i ERC, CUP i Bildu no hi participen

Un cop es comuniqui el resultat al Suprem, la Sala Segona, presidida per Manuel Marchena, podrà citar la portaveu de JxCat com a investigada

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous en votació secreta el dictamen de la Comissió de l’Estatut del Diputat favorable a concedir el Suplicatori del Tribunal Suprem (TS) per investigar la portaveu de JxCAT, Laura Borràs.

El dictamen ha estat avalat per 293 vots a favor ( PSOE, PP, Podem, Vox i Cs), 14 en contra ( JxCAT i PNB) i 5 abstencions. ERC, CUP i Bildu no han participat a la votació, que ha comptat amb 312 diputats.

El futur de Borràs queda ara en mans de la Sala Segona del Tribunal Suprem, que presideix Manuel Machena, que la investigarà per suposats delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació i falsedat documental pel fraccionament de contractes durant la seva època com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Un cop aprovat el Suplicatori, el Reglament de la cambra estableix que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, comunicarà en un termini màxim de vuit dies el resultat al president del Suprem, Carlos Lesmes. El TS estarà obligat a comunicar al Congrés les interlocutòries i sentències que es dictin i que afectin Borràs.

A partir d’aquest moment la Sala Segona del Suprem, presidida per Manuel Marchena, podrà citar Borràs com a investigada pels delictes que li atribueixi i obrir una causa penal que podria acabar en judici.

Els diputats han votat després d’escoltar, també a porta tancada, la presidenta de la Comissió de l’Estatut del Diputat, Begoña Nasarre, i la pròpia Borràs, que ha pres la paraula per defensar-se. Ho ha fet en els mateixos termes de la carta que va enviar aquest dimecres al vespre als 350 diputats del ple, on denunciava que s’han vulnerat els terminis processals i els demanava que no fessin un “vot preconcebut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona