Política

Puig dona per feta la ruptura entre JxCat i el PDeCat

L’exconseller constata que després de dos anys i mig on no s’ha aconseguit “sincronitzar” els discursos ja “no queda més encaix” i les posicions estan “enrocades”

Aquest dijous podreu llegir la resta de l’entrevista al diari

L’exconseller de Cultura a l’exili Lluís Puig creu que la relació entre Junts per Catalunya (JxCat) i el PDeCAT “camina cap al trencament”.

En una entrevista amb el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, que podreu llegir al diari d’aquest dijous, Puig constata que després de dos anys i mig no s’ha assolit l’encaix entre les dues formacions i creu que ja “no queda més temps”. “Les posicions s’estan enrocant”, afegeix .

Puig recorda que JxCat va “néixer precipitadament” per concórrer a les eleccions del 21 desembre de 2017 –on va ser la força independentista més votada– però des de l’endemà dels comicis “no hi ha un model de governança” conjunt amb el PDeCAT.

Segons la seva anàlisi, “no s’ha acabat de sincronitzar el discurs” entre les dues forces. “Arribem aquí després de dos anys i mig on no hi ha hagut oli als engranatges”, apunta.

El conseller a l’exili, que juntament amb alguns presos ha signat un manifest a favor que JxCat sigui un partit, considera que Carles Puigdemont té “un lideratge molt important” en aquest espai polític i “segueix sent l’emblema del govern legítim”. “Crec que n’és conscient i té ganes de liderar aquest moviment que vol posar el país per davant de les organitzacions”, explica.

De fet, no descarta que Puigdemont pugui anar a les llistes electorals si això “ajuda a escenificar la força d’aquest moviment” .

En l’entrevista Puig retreu a ERC i la CUP s’absentessin de la votació del suplicatori de Laura Borràs al Congrés. “Això és el que va fer Montilla quan es votava l’aplicació del 155. Si tens una responsabilitat política, la teva feina és votar sí, no o en blanc”, assenyala l’exconseller. “Hagués preferit que haguessin votat que no”, rebla Puig .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona