Política

Sànchez, Rull i Turull insten el TC a resoldre el seu cas

Volen que aclareixi la seva immunitat

El cap de l’oficina de Puigdemont, citat com a investigat el 15 de juliol

Els exdiputats de JxCat Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han instat el Tribunal Constitucional (TC) a resoldre de manera “urgent” la petició per anul·lar les seves condemnes, que van presentar invocant la immunitat que el Tribunal de Luxemburg va reconèixer a Oriol Junqueras (ERC).

En un escrit remès al Constitucional, Jordi Pina, advocat dels tres líders independentistes a la presó, denuncia que, dos mesos després d’haver sol·licitat cautelarment la suspensió dels efectes de la sentència del procés per la immunitat, continua sense haver-ne obtingut resposta. Segons al·lega la defensa, el TC segueix sense contestar aquesta petició, tot i que es va presentar abans que els recursos d’empara contra la sentència del procés, sobre els quals el TC sí que es va manifestar al juny, quan va rebutjar suspendre les condemnes de presó dels líders independentistes.

En l’escrit en què ara reclamen resposta, Rull, Turull i Sànchez demanaven que es declarés la nul·litat de totes les actuacions judicials des del moment en què els tres polítics van adquirir la condició de diputats a Congrés, apel·lant a la sentència de Luxemburg que reconeixia la immunitat de Junqueras. Per la defensa, el procediment del Suprem contra els tres polítics de JxCat una vegada van ser elegits diputats va tirar endavant “sense respecte per les garanties” que la legislació processal vigent els atorgava com a parlamentaris. Pina, indica que “probablement no sigui casualitat” que el TC no hagi resolt encara les mesures derivades de la invocació a la immunitat.

D’altra banda, la titular del jutjat d’instrucció 28 de Barcelona que investiga Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, pel seu viatge al referèndum de Nova Caledònia pagat per la Generalitat el 2018, ha fixat per al 15 de juliol la nova data per a la seva declaració, que es va suspendre per l’estat d’alarma. Alay és acusat de malversar 4.580 euros i de prevaricació. En un comunicat, l’oficina del president Puigdemont ha atribuït a qüestions “polítiques” la investigació, i acusa el ministeri públic de “gastar en aquesta causa més diners públics” dels que Alay hauria suposadament malversat, i en demanarà explicacions.

LA FRASE

Els llargs períodes que necessita el TC per a la resolució de recursos d’empara té efectes perniciosos
Jordi Pina
Advocat sànchez, rull i turull

Un eurodiputat retreu a Borrell la repressió

L’eurodiputat croat Mislav Kolakušic denunciava ahir la repressió política que es viu a Catalunya davant Josep Borrell, el cap de la diplomàcia europea al PE. Kolakušic va advertir ahir Borrell que la Unió Europea no pot “alliçonar” països de fora de la comunitat europea “si abans no ens fixem en nosaltres mateixos”. L’eurodiputat havia estat candidat a la presidència de Croàcia i va denunciar, en un debat sobre els Drets Humans al món, que a Catalunya actualment hi ha “repressió política” i que la cambra ho “silencia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona