Política

Justícia veu el cas greu i diu que s’ha d’investigar

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va qualificar ahir de “greu” el cas d’espionatge als dirigents i polítics catalans i va demanar una investigació al mateix temps que defensava el respecte a l’estat de dret per part del govern i les forces i cossos de seguretat espanyols. “La informació que hem conegut és greu. Vivim en un estat de dret que protegeix les comunicacions i el secret d’aquestes i per tant, si aquesta vulneració s’ha produït, és un motiu preocupant”, reconeixia ahir el ministre en declaracions a Televisió Espanyola (TVE). Tot seguit, però, ell mateix va defensar que Espanya és un estat de garantia, que protegeix el secret de les comunicacions, i va dir que, tal com la Constitució protegeix aquest dret, el Codi Penal castiga aquells que no el respecten, en una al·lusió als autors de l’espionatge als dirigents catalans. En aquest sentit, Campo defensa que l’Estat actua complint la llei amb rigor i hi afegeix que “si hi ha hagut algun transgressor caldrà esbrinar-ho i indagar, perquè la situació és greu i cal analitzar-la”.

En les mateixes declaracions recollides per Efe, però, el ministre es va mostrar convençut que tant el govern espanyol com les forces i cossos de seguretat donen als ciutadans “garantia absoluta del secret de les comunicacions”, una manera de desvincular-los de les accions il·legals d’espionatge als mòbils dels dirigents catalans. Campo va refermar la seva confiança en l’estat de dret i va posar com a exemple el fet que les operacions del Centro Nacional de Inteligencia (CNI) estiguin supervisades per magistrats del Tribunal Suprem. Qui no ha fet cap declaració des de l’esclat del cas és la ministra de Defensa, Margarita Robles, de la qual depèn el CNI. El president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar que contactaria amb ella per demanar-li explicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona