Política

Guanyem vol liderar un canvi de govern a Girona

Lluc Salellas retreu a Marta Madrenas que “defugi l’autocrítica” i “es tanqui en banda”, i reivindica que la governabilitat a la ciutat depèn del seu grup

“Crec sincerament que el futur de la ciutat depèn que Guanyem lideri un relleu a un govern desgastat i sense projecte.” Així de clar es manifestava ahir el portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, en un fil a Twitter de resposta a l’entrevista que diumenge publicava aquest diari a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Salellas, que va reivindicar que la governabilitat a la ciutat depèn del seu grup, sembla sumar-se així a la proposta de la líder del PSC, Sílvia Paneque, que fa una setmana al ple va proposar a la resta de l’oposició la presentació d’una moció de censura. Madrenas en l’entrevista afirmava que Guanyem i el PSC fan “oposició en bloc” practicant “una política de desgast directe i desestabilització del govern amb relats incerts, purament per fer canvis de cadires”.

Salellas va considerar ahir que el fet que l’alcaldessa parlés “més de la feina de l’oposició que no pas de l’acció de govern” és un “símptoma” de “manca de projecte” i també “de dificultats per arribar a acords”. A més, va acusar-la de “defugir l’autocrítica” i de “tancar-se en banda”: “Tot va fantàstic i qui digui el contrari intenta desestabilitzar el govern. L’alcaldessa potser faria bé de visitar més els barris”, assenyalava el líder de Guanyem. Salellas recordava que Guanyem a principi de mandat “es va arremangar i va aprovar pressupostos, ordenances i cartipàs” i assegurava que “tot i els retards i incompliments la mà estesa hi continua sent”, malgrat destacar que “massa sovint” han tingut “el silenci per resposta” a les seves propostes. Alhora reivindicava el paper fiscalitzador que creu que els pertoca com a líders de l’oposició i insistia que cal una alcaldia 100% dedicada a la ciutat.

Com a conclusió, Salellas subratllava que “la governabilitat a Girona depèn de l’acord i l’acord depèn de Guanyem”, i indicava que perquè “la ciutat funcioni” cal que el seu màxim representant trepitgi els barris “abans d’aventurar-se en projectes partidistes a BCN”. Per això, Guanyem ha de liderar un canvi de govern, segons Salellas, que tancava el fil així: “Hi vam ser a principis de mandat, hi som ara i hi serem sempre. Madrenas ha de fer autocrítica. És impossible que la ciutat es posi a funcionar si primer no s’admet que no ho està fent com toca. Mentrestant, a Guanyem seguirem fent feina dia a dia liderant l’oposició.”

LA FRASE

Crec que el futur de la ciutat depèn que Guanyem Girona lideri un relleu a un govern desgastat
Lluc Salellas
portaveu de guanyem girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona