Política

Sánchez veu “adequada” la resposta de Sarsuela respecte de la fugida del rei Joan Carles

El president del govern espanyol reivindica el pacte constitucional per tancar la crisi a la monarquia

La roda de premsa del president del govern espanyol posterior a la celebració del consell de ministres d’aquest dimarts, s’ha acabat transformant en una allau de preguntes dels mitjans de comunicació al president Pedro Sánchez sobre l’anunci d’ahir dilluns de la fugida del rei emèrit de territori espanyol.

Durant la roda de premsa, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha considerat “adequada” la resposta donada per la Corona davant la situació generada pels presumptes negocis opacs del rei Joan Carles i que ha portat a la seva sortida d’Espanya. En aquest sentit, Sánchez ha defensat en diverses ocasions el pacte constitucional.

Qüestionat sobre la fugida del rei emèrit i el paper del seu govern, Sánchez ha manifestat respecte per l’“exemplaritat i transparència” de la Casa Reial per voler mantenir les distàncies amb el rei emèrit i els presumptes fets delictius que l’envolten i que es van començar a fer públics des de l’afer de la cacera d’elefants. Sánchez ha assegurat no tenir informació sobre el destí del rei Joan Carles.

El president del govern espanyol no ha aclarit si el es va negociar amb la Casa Reial la marxa de Joan Carles I ni si ho va fer sense informar Unides Podem. El president del govern espanyol s’ha escudat en la “confidencialitat” de les seves converses amb Felip VI per evitar concretar-ho.

En aquest sentit, Sánchez s’ha mostrat “satisfet” amb el govern de coalició i no ha volgut valorar les paraules del vicepresident segon i líder de Podem, Pablo Iglesias, que va considerar “indigne” la marxa de l’exmonarca. El president de l’executiu ha admès “diferències” dins del govern espanyol perquè són dos partits diferents però ha remarcat que la “convivència” de l’executiu la garanteix l’acord de coalició.

En aquest sentit, s’ha mostrat “satisfet” i “orgullós” de la feina del seu executiu i ha dit que seguiran desenvolupant l’acord de govern

Durant les respostes als periodistes presents a la sala de premsa de la Moncloa, el cap de l’Executiu ha manifestat una tancada defensa de la institució monàrquica i ha posat l’accent que no es jutja a institucions, sinó a persones, i ha defensat el pacte constitucional per no posar en judici la monarquia.

De la mateixa manera, el president del govern espanyol ha remarcat que la resposta sobre els negocis privats de l’anterior cap de l’Estat “és la que correspon a una democràcia vigorosa”.

Pedro Sánchez havia comparegut en conferència de premsa en el Palau de la Moncloa per a fer balanç del curs polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona