Política

Casado no salva Sánchez i refà el PP amb pulles a Cayetana

Reinicia el partit a partir de la destitució d’Álvarez de Toledo abjurant de “cavar trinxeres i utilitzar paraules com punys”

Es nega a ajudar a la “governabilitat” i no avalarà el pressupost

L’exportaveu escolta els dards i reté l’escó

“Gràcies per tot, Cayetana. Aquesta serà sempre casa teva i pots comptar amb mi per al que vulguis.” I, un cop fet l’agraïment, una pluja de pulles contra la defenestrada Álvarez de Toledo –que es va connectar a la reunió per escoltar els dards per via telemàtica– per deixar clar que el PP es refà a partir d’ara abjurant de tot el que representa el discurs avinagrat i l’estil ofensiu de l’exportaveu al Congrés i patrona de la FAES. El president del PP, Pablo Casado, avisa Pedro Sánchez que els conservadors no seran l’auxili a la governabilitat (Álvarez de Toledo exigia un govern de concentració PSOE-PP) perquè són “l’alternativa” ni repetiran “l’error fatal de pensar que per defensar les conviccions cal cavar trinxeres o utilitzar paraules com punys” (Álvarez de Toledo va dir al vicepresident Pablo Iglesias que és “el fill d’un terrorista”). “No hi ha pacte possible amb els que demanen l’abdicació del rei, la independència de Catalunya i el blanquejament dels batasunos”, sentencia Casado. Desentendre’s de la “governabilitat” impedeix avalar el pressupost del 2021, però no renovar el poder judicial caducat des del 2018. “No som recanvi de Podem ni crossa substitutòria”, va aclarir.

Amb la junta directiva de caràcter extraordinari, Casado va remodelar el seu equip prioritzant rostres que li asseguren una lleialtat cega i no fer soroll fins a eclipsar-lo a ell, que és tot el que no garantia ara la portaveu destituïda. Als canvis anunciats de Cuca Gamarra –exalcaldessa de Logronyo i replicant del ministre Salvador Illa a la comissió de Sanitat– com a nova portaveu al Congrés en lloc d’Álvarez de Toledo, de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, com a nou portaveu estatal del PP i d’Ana Pastor com a vicesecretària de política social, Casado hi va afegir un de nou. Pilar Marcos, peó de la FAES, és castigada per la lleialtat a Cayetana i deixa de ser portaveu adjunta en favor de la diputada mallorquina Marga Prohens.

Si a Álvarez de Toledo no li van xiular les orelles amb una primera bateria de pulles ad personam, el president del PP –que la va catapultar com a portaveu l’agost del 2019 amb els quadres del partit en contra– no es va oblidar dels darrers atacs de l’antiga protegida quan ella va dir que ell no pot suportar la llibertat d’ella sense veure amenaçada la seva autoritat. “El difícil no és invocar la llibertat d’un mateix i posar-la per davant; el difícil és defensar la llibertat de tots i posar-la per sobre de tot”, va etzibar Casado. “Som un partit de places amples, no de trinxeres petites”, va reblar. I si Álvarez de Toledo va criticar la marxa de Joan Carles I d’Espanya, Casado blinda la corona perquè és “el nostre rei, el que vam voler tots els espanyols” i alhora és “garant de la unitat nacional i la continuïtat històrica d’Espanya”.

Tot i l’enuig que aireja la defenestrada, Álvarez de Toledo fa compatible la seva disconformitat amb la retenció de l’escó de diputada al Congrés, encara que ara cobrarà menys per haver perdut el plus salarial de portaveu.

LA FRASE

No es pot pactar amb qui demana l’abdicació del rei i la independència de Catalunya i blanquejar els ‘batasunos’
Pablo Casado
president del pp

Premien Albiol al comitè d’alcaldes

El paisatge de les alcaldies del PP a la geografia catalana remetia fins ara a Pontons, un bastió únic fidel des del 1999, però l’entronització de Xavier García Albiol ara fa cent dies va regalar al partit de Pablo Casado l’orgull d’ostentar la vara d’alcalde de la quarta ciutat catalana. Amb l’actual alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, catapultat com a portaveu estatal, ahir Casado va fer una picada d’ullet al municipalisme català i va designar García Albiol com a nou president del comitè d’alcaldes del PP per premiar així un dels dos únics alcaldes catalans que té el partit.

En tres mesos de vertigen, Albiol ha passat d’exercir el seu lideratge de l’oposició a l’aleshores alcalde socialista, Álex Pastor, a rellevar-lo com a alcalde i des d’ahir a presidir el comitè que agrupa 2.000 batlles d’arreu de l’Estat. “Gràcies a Pablo Casado pel seu nomenament. Som més de 2.000 alcaldes que entre tots continuarem treballant per donar les millors respostes al que esperen de nosaltres els veïns”, va celebrar Albiol, que pren el relleu ara de l’alcalde de Calatrava (Ciudad Real), Manuel Torres. Albiol manté una especial sintonia amb Casado des de sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona