Política

Barcelona posa a disposició de les escoles parcs i equipaments

Es reforçarà l’equip educatiu a les escoles bressol municipals, que només van registrar un positiu entre el juny i el juliol

El Park Güell, el CCCB, el recinte modernista de Sant Pau, la Fundació Miró, la presó Model, centres d’illa i biblioteques són alguns dels 74 equipaments públics i 159 espais exteriors que Barcelona posarà a disposició de les escoles perquè hi desenvolupin activitats a porta tancada o a l’aire lliure en el nou curs. L’Ajuntament, a través del Consorci d’Educació de Barcelona, activarà l’Oficina de Coordinació d’Espais dels Barris per les Escoles per gestionar les cessions cas per cas i crearà una oficina de coordinació d’Escoles i Salut amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci Sanitari, el Consorci d’Educació i l’IMEB per fer el seguiment diari de la pandèmia als centres.

L’alcaldessa, Ada Colau, va destacar ahir la necessitat “que no es normalitzi” que les escoles tanquin i va remarcar que des del maig es treballa en l’àmbit municipal per complementar les mesures de la Generalitat en el sector educatiu en el context coronavíric.

En aquest sentit, la batllessa va anunciar que a les 102 escoles bressol municipals es reforçarà l’equip educatiu amb més hores i més personal de suport com a mesura temporal extraordinària. El curs començarà amb 8.500 infants. Durant el mes previ a les vacances, del 15 de juny al 15 de juliol, es van oferir 2.400 places d’escola bressol i només es va registrar un cas positiu. S’hi feien proves PCR davant de casos sospitosos.

Colau també va destacar que entre els 66.000 infants i adolescents inscrits en les diferents activitats programades a l’estiu només es van comptabilitzar 35 casos positius, fet que va portar l’alcaldessa a afirmar que “no només no hi ha més risc entre els infants, sinó que fins i tot hi ha menys risc que entre els adults”.

Igualment, es reforçarà la neteja als centres i a patir del pròxim dia 4 es faran tests serològics a tot el personal de l’IMEB, començant per l’equip de les educadores de bressol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona