Política

Continuen les declaracions als jutjats pels talls a l’AP-7 del Tsunami Democràtic

Set investigats més compareixen davant del jutge de Girona per declarar sobre el tall a Salt

Convoquen per avui una concentració al jutjat de Figueres

Segon dia consecutiu de declaracions al jutjat número 3 de Girona de les persones investigades per haver participat suposadament en el tall de l’AP-7 a Salt la tardor passada convocat per Tsunami Democràtic com a senyal de protesta per la sentència contra el procés. Ahir van comparèixer set persones més –n’hi havia de citades dotze però cinc van demanar ajornar la declaració a causa de la pandèmia– davant del jutge, però només dues van declarar i van aclarir que no havien participat en els fets que se’ls atribueixen i que la seva identificació no era correcta. Els altres cinc es van negar a declarar. Entre les set persones que van comparèixer ahir davant del jutge n’hi havia tres del barri de les Corts de Barcelona. El seu grup de suport hores abans havia convocat una marxa en cotxe fins a Girona.

Tant les dotze persones cridades ahir a Girona com les dotze que ho van ser el dia abans estan acusades de desordres públics i tots dos dies els investigats van rebre el suport de més d’un centenar de persones que es van concentrar davant dels jutjats mentre van durar les declaracions, van aplaudir-los en el moment d’entrar i van cridar consignes de suport. Entre els concentrats, ahir hi havia diversos regidors de l’Ajuntament de Girona de JxCat, Guanyem Girona i ERC. També hi havia els diputats republicans al Congrés Montse Bassa i Joan Margall i el senador gironí Jordi Martí.

Les declaracions continuaran avui al matí als jutjats de Figueres, que investiga 197 persones pel tall que hi va haver a l’AP-7 al Pertús de l’11 al 12 de novembre de l’any passat, just el dia abans que el tall a Salt. També s’ha convocat una concentració de suport als investigats a les deu del matí davant d’aquests jutjats.

LA XIFRA

197
persones
més estan sent investigades pel jutjat de Figueres pel tall que hi va haver a l’AP-7 al Pertús.

Demanen presó per al detingut al Camp Nou

El jove detingut durant l’acció de protesta del Tsunami Democràtic al Camp Nou s’enfronta a una acusació d’atemptat contra l’autoritat i de lesions per part de la fiscalia, i dels mateixos delictes i desordres públics per part de la Generalitat, segons va informar ahir el jove en una roda de premsa a Mollet del Vallès, al costat del seu grup de suport, on va demanar la retirada de les acusacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona