Política

Roldán insta Torra a plegar “si de veritat està tan preocupat” per la pandèmia

La portaveu de Cs demana uns nous pressupostos de la Generalitat

El PP català demana al president que per “responsabilitat” convoqui eleccions i eviti quatre mesos de “paràlisi”

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a “posar fi a la seva etapa” com a cap del Govern “si de veritat està tan preocupat” per la pandèmia de covid-19. Ho ha dit aquest divendres al debat de política general, que ha aprofitat per reclamar uns nous pressupostos de la Generalitat i que Torra no bloquegi la legislatura. “Pretén que els catalans estiguem pendents del seu tour judicial i de les seves amenaces de paralització del Parlament i del Govern”, li ha retret, mentre que als catalans els preocupa “recuperar la feina, poder reobrir els seus negocis, si podran cobrar l’ingrés mínim vital i si els seus fills podran anar a l’escola demà en condicions de seguretat”, ha assegurat.

Roldán veu Catalunya “pitjor” que l’any passat, amb una situació agreujada pel coronavirus. “Som els pitjors en pobresa infantil”, ha lamentat, i la comunitat autònoma que “més ha retallat en salut”, a banda d’arrossegar atur i retard en l’atenció a la dependència, ha enumerat. “Costa molt assolir el podi quan un comença últim la cursa”, ha afegit, i ha acusat Torra de no només “no fer res per avançar” sinó “aprofitar aquesta situació per seguir dividint”. Per això, ha deplorat que la Generalitat “es queixa que no té diners” mentre s’anuncia l’obertura de noves delegacions a l’estranger.

Intervenció del PP

El diputat del PP català Santi Rodríguez ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que per “responsabilitat” convoqui eleccions avui mateix per evitar quatre mesos o més de “paràlisi”. En el marc del debat de política general del Parlament, Rodríguez ha contestat d’aquesta manera el president català que aquest dijous va descartar eleccions per evitar una “cursa electoral irresponsable” en plena pandèmia. “Li fem una sola petició. Prengui una sola decisió encertada i convoqui eleccions. Avui que pot, convoqui eleccions”, ha insistit. A més, ha assegurat que si el Tribunal Suprem acaba inhabilitant Torra de manera ferma, “només” serà responsabilitat del president.

El diputat dels populars ha acusat Torra de “manca de sentit institucional” i ha negat que el cas de la polèmica pancarta en favor dels “presos polítics i exiliats” tingui a veure amb la llibertat d’expressió, com defensa el president de la Generalitat. “Si és condemnat no ho serà per defensar la llibertat d’expressió perquè les institucions, que són de tots els ciutadans, no tenen llibertat d’expressió. Es deuen a tots els catalans”, ha argumentat.

Rodríguez ha fet referència a la declaració institucional de Torra just després d’assistir aquest dijous a la vista del Suprem i ha lamentat que el president descarti convocar eleccions abans de ser inhabilitat. “Si té sentit de responsabilitat pot evitar que la paràlisi sigui de quatre mesos o més. Que sigui de 54 dies”, ha remarcat.

I és que, segons el diputat del PP català, el menys intel·ligent és la confrontació que defensa JxCat i ha reivindicat que la concòrdia és l’intel·ligent. Rodríguez ha tancat el seu breu discurs dient adéu a Torra: “president, bon vent i barca nova”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona