Política

Puigdemont insta a buscar una “resposta de país” si inhabiliten Torra 

L’expresident de la Generalitat evita pronunciar-se sobre si es presentarà a les primàries del seu partit per ser candidat a les pròximes eleccions

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha instat aquest dilluns a buscar una “resposta de país” si el Tribunal Suprem inhabilita el president català, Quim Torra , cosa que al seu judici seria una “salvatjada democràtica”.

Així doncs, en una entrevista a Catalunya Ràdio el líder d’JxCat ha volgut denunciar que la inhabilitació de Torra seria una “salvatjada democràtica”, davant la qual ha advocat per donar una resposta “institucional i ciutadana”.

Conscient que la unitat sobiranista és feble en aquests moments, ha indicat que la manera d’arribar-hi és “buscar-la” i ha considerat que així ho estan fent les forces independentistes, perquè saben que la necessiten per avançar en el procés.

Però Puigdemont ha estès la crida a la unitat fins i tot més enllà del sobiranisme: “No pot ser d’una persona, ni d’una part, sinó de tot l’independentisme, perquè el president de la Generalitat representa l’independentisme i a tot el país. De fet, hauria de ser una resposta de país”.

Ha indicat, en aquest sentit, que si el president inhabilitat per una pancarta fora l’expresident català José Montilla (PSC) ell estaria “incondicionalment al seu costat”.

A més, l’expresident ha assenyalat que els ponts amb Esquerra s’han de “refer cada dia” perquè puguin ser sòlids, i ha puntualitzat que la història del procés ha de ser escrita per “milions de mans”, perquè “o és col·lectiva o no és”.

“Qui pretengui ser hegemònic i tirar endavant en solitari aquest procés, no és honest, perquè així no podrà ser. És legítim buscar l’hegemonia partidista, però no és útil en el procés d’independència”, ha remarcat.

D’altra banda, Puigdemont ha evitat pronunciar-se sobre si es presentarà a les primàries del seu partit per ser candidat a les pròximes eleccions. “No és el moment de prendre cap decisió”, ha respost.

En aquest sentit, ha recordat que el congrés de JxCat encara no ha culminat i que, per tant, no estan convocades les primàries per escollir els candidats a les pròximes eleccions. Per tant, ha considerat “prematur” parlar de les seves intencions.

“Jo el que vull fer és tornar a casa amb una república independent. Treballaré des del lloc on sigui millor per fer-ho possible. I el millor lloc per fer-ho possible, el decidiré en el moment de prendre la decisió”, ha afegit deixant tots els escenaris oberts.

A més, Puigdemont ha afegit que, en les seves circumstàncies, no pot fer plans a llarg termini perquè amb una setmana “pot canviar tot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona