Política

El govern britànic avisa que el nombre de contagis de Covid es dobla cada setmana

El cap mèdic alerta que, si no s’actua ràpidament, la pandèmia se’ls escaparà de les mans

S’espera que Johnson anunciï avui importants restriccions a tot el país

El cap mèdic del govern britànic, Patrick Vallance, va aplanar el terreny ahir a la introducció de noves restriccions advertint que, si no s’actua aviat, hi haurà 50.000 contagis a mitjan octubre i 200 morts diaris a mitjan novembre. En les últimes 24 hores, es van produir 3.899 contagis i 18 morts. El problema, va dir, és que el nombre de contagis es dobla cada setmana.

“El repte –va afirmar Vallance– és assegurar-nos que les xifres no es doblin setmanalment. Això requereix que actuem de forma ràpida i ordenada per abaixar les xifres.” Segons el cap mèdic, el nombre de morts per Covid-19 és significativament més alt que el que es registra per la grip estacional, que provoca de 7.000 a 20.000 morts anuals, en el pitjor dels casos. Al Regne Unit, ja han mort més de 41.000 persones per coronavirus des que va començar la pandèmia.

Toc de queda als bars

L’avís de Vallance s’interpreta com una prèvia a l’anunci que, previsiblement, farà avui Boris Johnson de noves restriccions per a tot el país. Durant tot el cap de setmana, el primer ministre ha analitzat amb el seu gabinet les mesures. Podria introduir la prohibició que es reuneixin inquilins de cases diferents i establir un toc de queda per a bars i restaurants, com es fa ja al nord-est del país.

El govern també ha anunciat multes de fins a 11.000 euros a tots aquells que se saltin la quarantena que els sigui imposada. I ha amenaçat els empresaris de penalitzar-los si obliguen els treballadors a anar a la feina si n’estan exempts per la quarantena. Johnson, que ha reconegut que una segona onada de contagis és inevitable, intenta evitar un nou confinament de la població.

El govern es posa ferm en un moment complicat perquè, a partir de finals del mes que ve, elimina tots els ajuts als treballadors (l’equivalent als ERTO espanyols) i als autònoms. L’oposició laborista ha criticat molt durament que el sistema de detecció i de seguiment del virus no funciona. El govern creu que els ciutadans no compleixen les normes quan se’ls requereix que facin quarantena. Per això ha apujat les multes fins a 11.000 euros, perquè s’ho repensin abans d’incomplir-les.

Aquest mes de setembre s’han reobert totes les escoles del país i el govern ha demanat a tots els treballadors que no es quedin a casa a teletreballar sinó que vagin a les oficines. La seva voluntat és obrir l’economia al màxim possible.

LES XIFRES

50.000
contagis
es calcula que hi haurà al Regne Unit a mitjan octubre si no s’actua ràpidament.
11.000
euros
de multa s’imposarà a aquelles persones que incompleixin l’obligació de fer quarantena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona