Política

Torra confia que els tribunals europeus facin “evident” la repressió de l’Estat contra l’independentisme

Forcadell i Bassa demanen una llei d’amnistia i afrontar el conflicte polític amb diàleg “per començar de zero”

El president inhabilitat Quim Torra s’ha mostrat confiat aquest dimarts que quan les causes judicials del moviment independentista arribin als tribunals europeus es farà “més evident” que Espanya és “autoritària, repressora i jutja de forma diferent”.

En una atenció als mitjans després de reunir-se al Palau de Pedralbes amb l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa , Torra ha lamentat la injustícia “que patim tots” i ha dit que els presos de l’1-O són “honorables” i “compromesos amb els drets civils i fonamentals”.

Forcadell i Bassa han demanat afrontar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat amb “diàleg, a les urnes i amb acords” i han reclamat una llei d’amnistia “per començar de zero”.

L’expresidenta del Parlament ha criticat que amb la inhabilitació de Torra s’hagi fet un “pas més” en el camí de la “repressió i la judicialització” i que no “s’aturi”. “Això no és justícia, és venjança contra un projecte polític”, ha destacat.

Forcadell ha tingut un record pels presos de l’1-O tancats a la presó de Lledoners que no poden sortir del centre penitenciari. “Ens sap molt greu perquè ells estan a la presó i nosaltres estem fora i tenim una mateixa situació jurídica. Això demostra l’arbitrarietat de la justícia”, ha assegurat.

L’exconsellera Bassa ha subscrit les paraules de Forcadell i ha lamentat l’”abús de poder” de l’Estat cap al moviment independentista. Bassa ha dit que cal “començar de zero” i “avançar” pels polítics exiliats, els que són a la presó i tota la “gent que pateix”.

Bassa ha apostat per una llei d’amnistia per trobar una “solució” que posi fi a la “repressió”. Tant l’exconsellera com Forcadell han volgut traslladar el seu suport a Torra l’endemà de la seva inhabilitació.

Després d’haver visitat els presos de l’1-O a Lledoners, el president inhabilitat s’ha reunit telemàticament amb els dirigents polítics que són a l’estranger des del Palau de Pedralbes. Concretament amb el líder de JxCat Carles Puigdemont, la secretària general d’ERC, Marta Rovira i els exconsellers Serret, Puig, Comín i Ponsatí.

Torra ha lamentat que tots ells siguin lliures a Europa i no a l’Estat. Finalment s’ha compromès a lluitar i denunciar la situació i ha dit que “aquí no es rendeix ningú. Seguirem fins a la llibertat de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona