Política

Els verds criden a accelerar els indults

L’europeu Verds/ALE demana a Sánchez revisar aviat el delicte de sedició

Pressió de l’ecologisme europeu al govern espanyol per alliberar els presos independentistes. Els líders del grup Verds/ALE de l’eurocambra, Philippe Lamberts i Ska Keller, van enviar ahir una carta al president espanyol Pedro Sánchez exigint que “acceleri” la tramitació dels indults i la revisió del delicte de sedició. “És una mesura que s’ha fet més urgent arran de la decisió judicial de suspendre el seu tercer grau”, defensen el belga i l’alemanya en la missiva.

Els ecologistes europeus van insistir ahir en la necessitat d’una “solució política” que permeti als presos “recuperar la seva llibertat” després de reunir-se telemàticament amb el líder d’ERC Oriol Junqueras i l’exconseller d’Exteriors, Raül Romeva. Per tant, esperen que Sánchez adopti “aviat” mesures que “apuntalin” una nova etapa de “diàleg polític, concòrdia i llibertat”.

Durant la trobada virtual, Junqueras va explicar al líder ecologista la necessitat d’aprovar una llei d’amnistia a l’Estat espanyol que posi “punt final a la repressió i la persecució que pateixen milers de persones”. El president d’ERC va recordar que els indults són “solucions individuals per a situacions individuals, però que en cap cas solucionen el problema col·lectiu que existeix i que afecta tantíssima gent”.

El líder republicà també va indicar la necessitat d’aprofitar la taula de diàleg amb el govern espanyol per establir una “negociació honesta i productiva que permeti trobar una solució política i democràtica al conflicte tal com demana el 80% dels catalans”. Per la seva banda, Romeva, que va ser eurodiputat durant deu anys, ha aprofitat la trobada per parlar de l’informe de la Comissió sobre la salut de l’estat de dret a la Unió Europea. Romeva ha subratllat que es posa en relleu la necessitat urgent de renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la relació de dependència que existeix entre la fiscalia general i el govern estatal, i els reiterats avisos del Consell d’Europa alertant d’una politització del poder judicial.

Rull ja pot sortir de Lledoners de permís

L’exconseller Josep Rull ja pot optar a 36 dies anuals de permís per sortir de la presó de Lledoners des que ahir va complir una quarta part de la condemna de deu anys i mig que li va imposar el Tribunal Suprem. Rull adquireix la nova condició junt amb els Jordis i l’exconseller Joaquim Forn, que ja poden sol·licitar permisos de fins a set dies consecutius però amb un límit màxim de 36 dies anuals. Per altra banda, Forn i l’exconseller Carles Mundó han cedit a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) tota la correspondència que han rebut a la presó. Quinze carpetes amb 1.500 cartes en el cas de Forn i 1.856 cartes, 146 targetes postals i un llibre fotogràfic de record en el cas de Mundó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA