Política

Tamara Carrasco, absolta

La seva defensa demanarà una indemnització per danys morals

Va ser detinguda per terrorisme el 10 d’abril de 2018 com a membre d’un CDR i va estar 13 mesos sense poder sortir del Viladecans

La fiscalia li demanava set mesos de presó per “incitació a desordres públics”

Tamara Carrasco ha quedat absolta del delicte de desordres públics. Absolta després der ser detinguda el 10 d’abril del 2018 per ordre de l’Audiència Nacional acusada de terrorisme per les mobilitzacions dels CDR. Va sortir-ne amb la mesura cautelar de no poder sortir de Viladecans, situació que va acabar el maig del 2019. Va estar 13 mesos confinada tot i que l’Audiencia Nacional li va retirar l’acusació de terrorisme.

Finalment, el 28 de setembre va començar el judici contra ella al jutjat penal número 25 de Barcelona. La fiscalia li demanava 7 mesos de presó per desordres públics.

Aquest dimarts, el jutjat penal número 5 de Barcelona ha dictat sentència i l’ha absolt. S’acaben així gairebé dos any i mig d’un malson per aquesta veïna de Viladecans.

La magistrada no veu acreditat que Carrasco enviés el març del 2018 un àudio sobre possibles accions dels CDR a ningú més que al seu grup d’amics ni que el difongués a través de l’aplicació de ’whatsapp’. Tampoc veu acreditat que ella exercís funcions de coordinació dins dels CDR.

Un cop coneguda la sentència, Benet Salellas, advocat de Tamara Carrasco ha anunciat que demanarà una indemnització al Ministeri de Justícia per danys morals per a l’activista dels CDR, absolta d’un delicte de desobediència per uns fets pels quals inicialment se li atribuïa terrorisme i rebel·lió.

Salellas també ha qualificat de “molt positiva” la sentència perquè la jutgessa critica l’actuació de la Guàrdia Civil durant la investigació, qualificant “d’absolutament incomprensible” que el cos de seguretat no expliqués durant en cap moment del procediment l’origen de l’àudio que era la base de l’acusació i que s’atribuïa a Carrasco. “La jutgessa diu que els actes que Tamara explica a l’àudio i que els CDR van fer durant el mes de març eren legals i que no hi havia cap conducta delictiva a retreure”, ha assegurat el lletrat.

Salellas també ha assenyalat que l’absolució no s’ha fet per dubtes o per discussions sinó per “la premissa major”, perquè la conducta que proposaven els CDR i on participava Tamara Carrasco “era totalment legítima” en exercici del dret a reunió.

L’advocat de Carrasco destaca que l’absolució “revoca” tot el missatge criminalitzador al voltant dels CDR

Benet Salellas celebra que la sentència critiqui l’actuació “poc curosa” de la Guàrdia Civil durant la investigació
ACN

L’advocat de l’activista Tamara Carrasco, Benet Salellas, ha qualificat de “molt positiva” la sentència que absol la seva clienta del delicte d’incitació a desordres públics.

D’una banda perquè la jutgessa critica l’actuació de la Guàrdia Civil durant la investigació i qualifica “d’absolutament incomprensible” que no expliqués l’origen de l’àudio que era la base de l’acusació i que s’atribuïa a Carrasco. I de l’altre, perquè la sentència “revoca tot el missatge criminalitzador que s’ha volgut construir a l’entorn dels Comitès de Defensa de la República (CDR)”.

“La jutgessa diu que els actes que Tamara explica a l’àudio i que els CDR van fer durant el mes de març eren legals i que no hi havia cap conducta delictiva a retreure”, assenyala el lletrat.

Salellas destaca que l’absolució no s’ha fet per dubtes o per discussions sinó per “la premissa major” perquè la conducta que proposaven els CDR i on participava Tamara Carrasco “era totalment legítima” en exercici del dret a reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona