Política

L’advocat de Forn creu que l’absolució de Trapero pot facilitar els indults

Xavier Melero veu difícil un possible recurs de la fiscalia i creu que el vot particular no desvirtua la sentència

La sentència absolutòria al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i l’excúpula d’Interior podria afavorir la concessió d’un indult als polítics empresonats pel Tribunal Suprem. Almenys així ho creu l’advocat Xavier Melero, que va defensar l’exconseller d’Interior Joaquim Forn en aquell judici.

Tot i així, el lletrat admet que la sentència de l’Audiència no tindrà efectes immediats sobre Forn, perquè la sentència encara no és ferma i les conclusions de l’Audiència que contradiuen alguns arguments del Suprem es consideren “lliure valoració de la prova”.

Melero ha indicat que presentaran la sentència al Tribunal Constitucional i estudiaran si hi ha la possibilitat de fer un recurs extraordinari de revisió, tot i que ho veu complicat.

En canvi, però, sí que hi veu avantatges pel que fa a la tramitació de l’indult. Melero ha dit a RAC1 que la sentència “afavoreix l’indult quan arribi a adquirir fermesa”.

“L’existència de dos pronunciaments contradictoris sobre els mateixos fets dona la conveniència amb caràcter més urgent d’adoptar aquesta mesura”, creu el lletrat.

De fet, ell considera que Forn hauria d’haver estat jutjat juntament amb Trapero. “Una de les conseqüències directes que tindrà aquesta sentència és que, si realment el govern vol tramitar l’indult, les raons d’equitat que fonamenten la conveniència d’ordre públic de decretar-lo, es veuen palesament reforçades pel contingut d’aquesta sentència.

En termes d’ordre públic, pau social, convivència i equitat, que fonamenten la concessió de l’indult, això ho posa molt més fàcil”, ha assegurat.

Melero ha lamentat que a Forn l’hagin condemnat quan va presentar exactament la mateixa defensa que Trapero, i diu que evidencia que a Espanya “pots ser condemnat o absolt pels mateixos fets”. Sobre un possible recurs de la fiscalia a la sentència de l’Audiència Nacional, l’advocat de Forn ho veu poc probable.

“La fiscalia faria molt bé de no recórrer la sentència, perquè els que tenim encara alguna confiança en la justícia ens agradaria que deixi de fer el ridícul. No es pot descartar, però jo espero que no recorri”, ha reblat.

Sobre l’escrit del vot particular de la presidenta de la sala, Concepción Espejel , Melero considera que es tracta d’una glossa “retorçada i barroca de la sentència” i assegura que no treu valor als arguments absolutoris que han exposat els altres dos membres del tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona