Política

Casado condiciona el suport del PP a la pròrroga de l’estat d’alarma al fet que no duri més de 8 setmanes

El líder dels populars reclama també una modificació de la llei sanitària perquè hi hagi un “comandament únic”

El líder del PP, Pablo Casado, ha condicionat aquest dilluns el suport del seu partit a la pròrroga de l’estat d’alarma que el govern espanyol vol portar al Congrés al fet que no duri més de vuit setmanes, i no els sis mesos que preveu La Moncloa. Segons Casado, aquest termini permetria assegurar la mobilitat durant els ponts de l’Almudena, Tots Sants i la Constitució, i “salvar la campanya” de Nadal. A més, també reclama que “s’activi el pla B jurídic” amb una modificació urgent de la Llei 3/1986 de mesures especials en matèria de salut pública que permetria limitar la mobilitat en cas de pandèmia i establir un comandament únic al Ministeri de Sanitat.

Casado ha fet aquestes manifestacions al XXIII Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, on ha assegurat que l’oposició “ha remat a favor del govern” durant l’estat d’alarma i en “pactes d’Estat” com el de pensions i el pacte de Toledo.

Segons Casado, la declaració de l’estat d’alarma “és la constatació d’un gran fracàs” perquè Sánchez va dir que s’havia derrotat el virus i per tant “o no va dir la veritat” o hi havia “una agenda oculta” per part del govern espanyol.

En aquest marc ha criticat que Sánchez pretengui prorrogar l’estat d’alarma per sis mesos perquè la Constitució diu que ha de ser per a casos excepcionals, i ha expressat els seus dubtes sobre el fet que no hi hagi control del Congrés

A més ha advertit que hi ha aspectes que podrien entrar en contradicció amb la Constitució perquè al seu entendre durant aquests sis mesos que preveu el govern espanyol no hi haurà control jurisdiccional.

També ha afirmat que la pròrroga contravé les indicacions de la UE sobre el fet que les mesures excepcionals han de ser puntuals i cal recórrer a la jurisdicció ordinària.

Per aquests motius, ha advertit, el PP condiciona el seu suport al fet que es limiti l’aplicació de l’estat d’alarma. “Pensem que no pot superar en cap cas les vuit setmanes” que és el màxim que es va assolir amb els controladors aeris.

Segons Casado, aquest termini de vuit setmanes permetria garantir l’encaix jurisdiccional i seria òptim en l’àmbit sanitari perquè permetria que les comunitats estabilitzin la corba fins al desembre.

A més, segons Casado, permetria garantir la mobilitat al pont de l’Almudena (se celebra a Madrid), per Tots Sants i el pont de la Constitució, i permetria també “salvar la campanya nadalenca” i donaria tranquil·litat als espanyols per reunir-se amb els seus familiars per Nadal.

La segona exigència és que “s’activi el pla B jurídic” i es faci un marc alternatiu a l’estat d’alarma. Seria una modificació urgent de la Llei 3/1986 de mesures especials en matèria de salut pública que “permetria limitar la mobilitat en cas de pandèmia i establir un marc únic al Ministeri de Sanitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona