Política

Arxivada la peça sobre els encàrrecs de Corinna Larsen a Villarejo

L’Audiència Nacional conclou que no hi ha indicis suficients per provar cap delicte

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat l’arxivament de la investigació sobre el suposat encàrrec de  Corinna Larsen, l’examant del rei emèrit Joan Carles I, a l’excomissari José Manuel Villarejo.

Ho fa a petició de la Fiscalia Anticorrupció perquè entén que “no existeixen elements suficients que permetin sostenir la comissió de delictes de suborn ni de descobriment de secrets en els dos suposats encàrrecs” que s’investigaven.

La peça separada del cas Villarejo investigava si  l’octubre del 2016 Larsen va encomanar a Villarejo espiar la seva assistenta i ajudar el polític britànic Ben Goldsmith.

Garcia Castellón recull a la seva interlocutòria que la policia el va informar que no s’havien fet consultes als arxius policials relatius a les persones que Corinna va demanar investigar. “En conseqüència, les consultes realitzades en aquests fitxers permeten descartar qualsevol acció encaminada a l’obtenció il·lícita d’informació”, conclou.

El jutge considera provat que es va produir un contacte entre Villarejo i Larsen, però insisteix que no hi ha indicis suficients per provar cap delicte, i per tant “no queda cap altra opció que l’arxivament de la causa”.

El jutge havia citat a declarar Corinna Larsen però finalment la compareixença telemàtica es va anul·lar per suposats errors formals.Condemnen a tres anys i mig de presó el jove de Vilafranca acusat de colpejar la policia el primer aniversari de l’1-O

barcelona

Sánchez compara els pressupostos amb la vacuna de la covid perquè actuen contra la crisi econòmica

barcelona

La CUP vol portar “la veu de l’ecologisme de ruptura i de transformació” al Parlament el 14-F

barcelona

Casado admet el dèficit inversor estatal a Catalunya

barcelona
DAMIÀ CALVET
CANDIDAT A LES PRIMÀRIES PER SER EL PRESIDENCIABLE DE JUNTS PER CATALUNYA

“Puc aportar fortalesa i estabilitat al govern”

Barcelona
LAURA BORRÀS
CANDIDATA A LES PRIMÀRIES PER SER LA PRESIDENCIABLE DE JUNTS PER CATALUNYA

“No tenir motxilles em permet ser de consens”

Barcelona

Escòcia avança cap al segon referèndum d’independència

Londres

Indignació a França per una pallissa policial a un negre

París

Assassinen el director del programa nuclear de l’Iran

TEHERAN