Política

L’independentisme es mobilitza contra les detencions

Centenars de persones es manifesten a Barcelona, Igualada o Girona contra les detencions de 21 persones per part de la Guàrdia Civil

Denuncien que “ser independentista vol dir acabar a la presó”

L’independentisme s’ha mobilitzat aquest vespre arreu del país per protestar contra la nova onada de detencions per part de la Guàrdia Civil en l’anomenada Operació Volhov.  El cos policial espanyol ha detingut 21 persones, entre les quals empresaris afins a CDC i ERC, en una investigació per un presumpte desviament de fons públics per sufragar les despeses de Carles Puigdemont a Bèlgica.

L’ANC, Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat aquesta tarda concentracions de protesta davant de les seus dels ajuntaments catalans, amb el lema Prou de repressió, llibertat detinguts!.

En el cas de Barcelona la convocatòria unitària ha estat la plaça de la Catedral –a la plaça Sant Jaume ja hi havia convocada una altra concentració. Hi han participat al voltant d’unes 300 persones, entre les quals representants de JxCat, ERC i la CUP, o la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. Molts dels manifestants han exhibit cartells amb el lema Llibertat presos polítics, a més d’estelades.

L’actriu Carme Sansa ha llegit un manifest on es denuncia la persecució del moviment independentista. “Ser independentista vol dir acabar a la presó”, ha advertit.

Tant l’ANC com els CDR han convocat una altra concentració a les vuit del vespre davant de la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona per denunciar els “muntatges policials” contra l’independentisme.

La mobilització s'ha repetit a Igualada, on s’han fet tres de les detencions, una d’elles la de l’editor Oriol Soler.
Centenars de persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per denunciar la “repressió de l’estat espanyol” i demanar la llibertat dels detinguts en l’operació de la Guàrdia Civil. A aquest acte hi han acudit els vicepresidents d’Òmnium Cultural Marcel Mauri i Marina Llansana, que és la parella de Soler.

Llansana ha alertat que acusen Soler d’un delicte que és impossible que hagi fet, malversació de fons públics”, ja que ell “mai a la vida ha tingut cap càrrec públic”. És per aquest motiu que considera que “l’han detingut per les seves idees independentistes”. Ha explicat que en el moment de la detenció Soler “ha estat serè, tranquil” i ha marxat dient que “no es penedeix de res i seguirà treballant passi el que passi per fer efectiu el dret a l’autodeterminació”, perquè “operacions com la d’aquest matí no li faran canviar d’opinió, ni a ell ni a ningú de la família”.

Mauri, que ha acompanyat Llansana a l’acte, ha lamentat que “ser independentista a l’Estat comporta acabar a la presó”.

A Girona unes 300 persones s’han concentrat a la plaça U d’octubre en rebuig de l’operatiu desplegat per la Guàrdia Civil contra l’entorn de Puigdemont.

L’entitat Girona Vota ha convocat la mobilització per denunciar un “nou atac de la justícia espanyola” contra l’independentisme i per donar suport a l’empresari, escriptor i activista gironí detingut aquest matí, Josep Campmajó, que al migdia ha quedat en llibertat, tot i que no ha participat en la concentració.

Membres de la plataforma han llegit el manifest que critica que “l’Estat espanyol, un dia més, demostra que només és capaç d’abordar el conflicte polític amb Catalunya amb operacions policials i amb la repressió”. A més, han recordat els diferents “casos de repressió” que han afectat la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA