Política

Riera confirma que la CUP ha proposat a David Fernández formar part de la candidatura del 14-F

El diputat cupaire reclama al Govern que prengui “mesures positives” per fer front a la covid-19

El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha confirmat que la formació anticapitalista ha ofert a l’exdiputat David Fernández formar part de la candidatura a les eleccions del 14 de febrer. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Riera ha afegit que de moment no hi ha la llista feta i que hi ha un “equip ampli”, en què hi ha Fernàndez entre d’altres persones, que està treballant per elaborar el programa i la llista de cara a les eleccions. Pel que fa a la gestió de la pandèmia, ha criticat que el Govern prengui mesures només en negatiu i no en positiu com podrien ser, segons ha dit, fer obligatori el teletreball o millorar el transport públic. Riera s’ha mostrat disposat a reunir-se amb l’executiu català per acordar mesures.

Riera, que s’ha mostrat disposat en les darreres setmanes a ocupar un lloc a les llistes de la CUP del 14-F, ha explicat que s’ha ofert a l’exdiputat David Fernández formar part de la candidatura. Però no ha entrat a valorar en quina posició seria argumentant que hi ha un equip ampli de persones, entre les que també hi ha Fernández i Anna Gabriel, treballant per confeccionar la candidatura.

Pel que fa a la pandèmia, el diputat considera que la restricció de la interacció social és inevitable però ha reclamat que no només hi hagi mesures negatives i que aquestes siguin “menys agressives”. Entre les propostes de la CUP hi ha “forçar” les empreses farmacèutiques per tal que els resultats de les proves PCR siguin més ràpids i fer obligatori que tothom que pugui fer teletreball en faci.

“Ens fem corresponsables de donar solucions. Per tant, estem disposats a seure amb el Govern avui mateix per acordar mesures i si arribem a un acord donarem tot el suport parlamentari i polític”, ha afegit.

I en relació a l’operació de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres, el diputat de la CUP l’ha qualificat de “nova onada repressiva contra l’independentisme per construir el relat que el moviment independentista és criminal i mafiós”. Es tracta, segons ha afegit, d’una “operació policial i mediàtica perfectament construïda per la Guàrdia Civil i les clavegueres de l’Estat” i ho ha emmarcat en la “causa general contra l’independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul