Política

El jutge investiga si Vendrell hauria falsificat multes

L’exdirigent d’ERC hauria demanat al seu pare que n’hi signés dues de trànsit

Indústria nega cap tracte de favor a Mitsubishi

El magistrat Joaquín Aguirre, que investiga el suposat finançament il·legal de l’independentisme català , ha requerit al Servei Català de Trànsit tots els expedients de denúncies del vehicle BMW X4, a nom de Xavier Vendrell, des de l’1 de gener passat fins a l’actualitat. El requeriment és arran de l’alerta de la Guàrdia Civil al titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, que podria haver-hi un delicte contra la seguretat del trànsit o de falsedat documental després que en una conversa intervinguda, el setembre passat, se sosté que l’exdirigent d’ERC demana al seu pare que signi dues multes de radar que ha rebut per no perdre tots els punts, i es lamenta que quan torna de Villa Bugatti hi ha catorze radars en el trajecte.

D’altra banda, el Ministeri d’Industria ha desfet el suposat tràfic d’influències que la Guàrdia Civil apuntava en escoltar una conversa –també en l’operació policial– a l’exdirigent de CDC David Madí, en la qual un responsable d’un banc li explica que li ha costat que el govern espanyol aprovés l’ampliació de capital del 24,9% de l’empresa Berge a través de l’aportació de Mitsubishi. A requeriment del titulat del jutjat d’instrucció 1, el ministeri ha aclarit que “no es va instruir cap expedient administratiu d’autorització d’inversió en el cas Berge - Mitsubishi perquè no era una operació regulada en el reial decret 8/2020”, i alhora li adjunta els correus de les consultes oficials que va fer-li l’empresa, i les peticions d’inversions estrangeres rebudes pel Consell de Ministres durant l’estat d’alarma. Les inversions que necessiten el vistiplau són les que afecten la seguretat, la salut i l’ordre públic, segons s’indica.

Urna precintada

A més, la Guàrdia Civil ja ha informat al jutge de tot el material trobat en els escorcolls a les vint persones detingudes en l’operació del 29 d’octubre passat, i li demana permís per obrir-lo. També es detalla que han retirat els dispositius de seguiment que van col·locar en vehicles de Vendrell, Madí i Xavier Vinyals, president de la Plataforma de Proseleccions esportives catalanes.

En el cas de Madí, s’indica que se li troba una urna de l’1-O i un document de 13 pàgines sobre la policia catalana. I a l’activista gironí Josep Campmajó s’indica que se li troba “’una urna de plàstic amb precinte en què apareix la numeració 01-10-2017, que conté en el seu interior sobres i paperetes del referèndum d’autodeterminació de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona