Política

Marxa a la capital contra el “frau” en els recomptes

La comitiva del president passa enmig dels manifestants, que insten a aturar el “robatori” de vots

Biden afirma que està a punt de completar el seu gabinet

Milers de partidaris del president Trump es van manifestar ahir a Washington per mostrar el seu suport a les denúncies de “frau” electoral en les presidencials del 3 de novembre, el mateix dia en què, des de Delaware, Biden va explicar als periodistes que està a punt de completar el seu gabinet.

El líder republicà manté la seva batalla legal contra el recompte de vots en diversos estats, tot i que ja ha hagut de retirar algunes demandes, com ara les de revisió de l’escrutini a Arizona –on l’avantatge de Biden fa irrellevant l’intent–, Michigan i Pennsilvània, l’estat que va entregar el triomf al seu rival.

Per primera vegada des dels comicis, i si bé d’una manera vaga, l’encara president va donar una mostra d’estar assumint la derrota quan, divendres, va admetre als periodistes que “el temps dirà” qui ocuparà la Casa Blanca a partir del 20 de gener, el dia en què ha de jurar el càrrec el president electe. En la manifestació d’ahir a la capital nord-americana, manifestants amb banderes cridaven consignes com ara “Atureu el robatori!”, “We are the champions!”, “Quatre anys més! [de presidència]” a la plaça de la Llibertat. Aquest era el punt de concentració des d’on la marxa tenia previst dirigir-se cap a l’edifici del Tribunal Suprem. La comitiva del president va passar a marxa lenta entre els seus seguidors a l’inici de la desfilada. El president sortia de la Casa Blanca en direcció al camp de golf de Sterling (Virgínia). En la manifestació de Washington, i també a altres ciutats del país, s’hi van aplegar partidaris de Trump –incloent-hi personalitats conservadores– i membres del grup d’extrema dreta Proud Boys i de la milícia Oath Keepers.

També hi va haver concentracions anti-Trump a Washington. Els manifestants, en aquesta ocasió, van mostrar cartells de signe oposat en què es podia llegir: “Hem votat, estàs acomiadat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona