Política

Les paperetes i els sobres del 14-F es podran imprimir a casa

La JEC autoritza la descàrrega de material electoral d’internet per fomentar que els electors portin el vot preparat

Les persones amb discapacitat visual podran rebre les butlletes en braille a domicili

La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat l’homologació de butlletes i sobres electorals descarregables i imprimibles des d’internet per a les properes eleccions, el 14 de febrer. La iniciativa, una proposta de la conselleria d’Acció Exterior, és aplicable a la ciutadania resident a l’Estat espanyol i permetrà que es pugui descarregar i imprimir les tant les paperetes com el sobre i portar el vot preparat des de casa, fet que ha de contribuir a disminuir el risc de contagi de coronavirus, atès que es redueix l’estona en què els electors estaran als col·legis i evita haver de tocar el material electoral in situ. Alhora, també s’agilita el mecanisme del vot per correu.

D’altra banda, la JEC ha autoritzat que les persones amb discapacitat visual que ho hagin sol·licitat prèviament puguin rebre les butlletes en braille a casa. La sol·licitud s’haurà de fer a través del telèfon 012. Tradicionalment, les paperetes en braille per als qui les sol·licitaven s’enviaven als ajuntaments, que, al seu torn, les repartien a les corresponents meses electorals. La novetat per al 14-F és que l’electorat amb discapacitat visual podrà rebre-les directament al domicili, fet que incrementa la intimitat de l’elector, ja que no haurà de preparar el vot al col·legi. Igual que en el cas de les butlletes i els sobres descarregables per internet, també es busca un impacte positiu en la seguretat en temps de pandèmia.

La subdirecció de Processos Electorals i Qualitat Democràtica del departament liderat per Bernat Solé treballa des de fa mesos per garantir el dret a vot de tota la ciutadania d’una manera segura.

La JEC ja va autoritzar fa uns dies els funcionaris de Correus a actuar com a dipositaris del sufragi, de manera que en les eleccions del 14-F es pugui votar sense sortir de casa, prèvia petició telemàtica a través del certificat digital IDCat.

LA XIFRA

012
és el telèfon
al qual caldrà trucar per fer la sol·licitud per rebre les paperetes electorals en braille a casa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.