Política

El govern valora el “clima propositiu” de la taula de partits del 14-F i els emplaça a una nova reunió el 21 de desembre

L’executiu català considera que ha estat una primera trobada i que es seguirà treballant en reunions més tècniques

Presenta als grups diferents documents de treball sobre els diferents aspectes de l’organització i els diferents escenaris en què es poden celebrar els comicis

El govern de la Generalitat ha valorat positivament el “clima propositiu” dels partits en la constitució de la taula per abordar les eleccions del 14 de febrer, que s’hauran de celebrar en plena pandèmia.

Fonts del departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, encarregat dels processos electorals, ha explicat a l’ACN que s’ha emplaçat els grups a fer una propera reunió el 21 de desembre i a treballar també en reunions més tècniques. Segons aquestes mateixes fonts, no hi ha hagut picabaralles i els partits han exposat el seu punt de vista i la necessitat de consensuar les decisions sobre les eleccions com més aviat millor. El govern remarca que avui s’ha celebrat una primera trobada per posar les mesures sobre la taula i que a partir d’ara es començarà a treballar.

L’executiu ha fet arribar als grups i subgrups parlamentaris sis documents de treball que aborden diferents aspectes de l’organització electoral. Un d’aquests documents, que defineix les mesures de seguretat i prevenció als col·legis electorals i que ja va aprovar el Procicat fa unes setmanes, s’ha acompanyat d’un protocol de mesures de seguretat complementàries per garantir el vot de les persones positives de Covid-19.

A més d’aquests dos documents, s’ha presentat als grups i subgrups parlamentaris els protocols que comprenen diversos aspectes en relació a la campanya electoral, la creació d’una oficina responsable de la seguretat sanitària, la comunicació institucional i el foment de les diverses modalitats de vot, així com el protocol de funcionament d’aquesta taula de grups i subgrups parlamentaris.

La situació epidemiològica, condicionant dels comicis

Finalment, s’ha abordat amb els grups el protocol que preveu els diferents escenaris per a la celebració d’eleccions “amb la intenció de fixar de forma objectiva diverses situacions epidemiològiques i definir en quins casos estaria garantida la celebració dels comicis”.

Solé ha remarcat a l’inici de la reunió que qualsevol canvi en els comicis està condicionat “únicament al punt de vista epidemiològic”.

Solé ha exposat “tres grans objectius” de cara al 14-F: preservar la salut i la seguretat de la ciutadania, assegurar el dret a vot “per a tothom” i garantir la legitimitat d’aquestes eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona