Política

Madrid tanca la comunitat durant deu dies per salvar la campanya de Nadal

El govern autonòmic avisa que en el pont es juguen els avenços aconseguits fins ara

Prohibeix les campanades a la Puerta del Sol i limita les cavalcades

Madrid ha decretat el tancament perimetral de la comunitat des d’ahir i durant deu dies amb l’objectiu de controlar la propagació del coronavirus durant el pont de la Puríssima. Es tracta de la tercera vegada que les autoritats autonòmiques prenen una mesura d’aquest tipus, que s’ha aplicat amb la idea de mirar de salvar la campanya de Nadal.

Tot i que el govern d’Isabel Díaz Ayuso esperava que aquest tancament perimetral fos l’últim, segurament s’haurà de repetir per Nadal perquè així ho ha aprovat el Consell Interterritorial per a tot l’Estat, excepte per visitar “familiars”.

El viceconseller madrileny de Salut pública, Antonio Zapatero, va avisar ahir que encara no és el moment de reunir-se amb la família i els amics amb “total naturalitat”, i va advertir que en aquest pont els madrilenys es juguen “gairebé tot el que s’ha aconseguit fins ara”. Zapatero va remarcar que ara hi ha la meitat de pacients ingressats que fa dos mesos i mig, la qual cosa representa una disminució del 57,8% en llits de planta i gairebé del 39% en les d’unitats de vigilància intensiva.

Tot i aquestes dades positives, la Comunitat de Madrid prohibirà els actes de celebració de les campanades de Cap d’Any a la via pública, com les que es fan a la Puerta del Sol, i obligarà a organitzar cavalcades de Reis en espais delimitats. A més, la comunitat farà extensible al dia de Reis l’acord del Consell Interterritorial de Salut per a la nit de Nadal, el dia de Nadal, la nit de Cap d’Any i el dia de Cap d’Any, per la qual cosa el 5 de gener a la regió també es podran reunir un màxim de deu persones i s’ampliarà la mobilitat nocturna fins a la 1.30 h del dia 6 de gener.

Paral·lelament, les autoritats madrilenyes posaran en marxa la setmana vinent un projecte pilot per dur a terme proves d’antígens a tots els clients que s’allotgin en alguns hotels, segons va anunciar ahir el vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado. El número dos d’Ayuso va explicar que l’objectiu del projecte, que durarà quinze dies, és reforçar la imatge de turisme segur a la Comunitat de Madrid, que “treballa per tenir la confiança dels turistes que ens visiten”. Aguado va recordar que l’hoteler és “un dels sectors més perjudicats” econòmicament per la pandèmia.

Dubtes sobre la vacuna

Una mica més de la meitat dels ciutadans de l’Estat espanyol, el 55,2%, prefereix esperar a conèixer els efectes de la vacuna contra la Covid-19 abans de vacunar-se, mentre que el 32,5% sí que se l’administraria immediatament, segons una enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Gairebé el 38% es vacunaria si li ho recomanés el metge o per por de contagiar un familiar, mentre que el 16,7% refusaria de fer-ho en tots els casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona