Política

Núria Marín declara com a investigada per una presumpta trama de desviament de subvencions

L’alcaldessa ho ha fet aquest dijous davant agents de la Policia Nacional en relació al cas del Consell Esportiu

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha declarat aquest matí com a investigada davant els agents de la Policia Nacional que indaguen una presumpta trama de desviament de subvencions públiques al Consell Esportiu de la població.

Segons han informat fonts pròximes al cas, Marín havia estat citada a declarar aquest matí a la comissaria de la Verneda de Barcelona, on ha estat interrogada per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional i ha quedat posteriorment en llibertat, amb l’obligació de comparèixer davant del jutge quan se li requereixi.

La declaració de l’alcaldessa socialista s’emmarca en la causa que dirigeix el titular de jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) pels delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències, contra una trama de suposat desviament de subvencions públiques.

En aquesta causa, han estat detingudes en els últims mesos tretze persones, entre elles dos regidors de l’Hospitalet i el secretari general d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, a les quals també s’atribueix el delicte de pertinença a organització criminal.

En el cas de Figueras, al capdavant de la Secretaria General de l’Esports de la Generalitat des de febrer de 2016, la UDEF investiga si va ignorar la suposada doble realitat comptable del Consell Esportiu de L’Hospitalet i va concedir subvencions sense el control administratiu exigit per la llei, de connivència amb el tinent d’alcalde de l’ajuntament i president d’aquesta entitat esportiva, el socialista Cristóbal Plaza.

Els investigadors intenten aclarir si el Consell Esportiu de l’Hospitalet -entitat privada dedicada a la promoció de l’esport escolar que presideix el regidor d’Esports d’aquest municipi, Cristóbal Plaza- va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació mentidera.

Segons les fonts, els membres de la trama suposadament van ocultar 400.000 euros a l’assemblea del Consell Esportiu -on l’ajuntament té cinc representants- en els seus comptes de 2019, en presentar una presumpta doble realitat comptable amb 900.000 euros.

En validar suposadament sense control la realitat comptable d’aquests 900.000 euros a l’assemblea, la UDEF sospita que es va possibilitar la concessió de subvencions públiques per major import que les que haurien correspost a 2019, en concret 114.000 euros per part del Consell Català de l’Esport i 250.000 pel consistori de l’Hospitalet.

En el marc d’aquesta investigació, la UDEF ha requerit documentació en les últimes setmanes a organismes públics com la Diputació de Barcelona, segons les fonts.

ERC presentarà una moció de censura contra Marín a la Diputació de Barcelona si no dimiteix

Els republicans insten JxCat, socis de govern dels socialistes, a donar suport a la iniciativa
ACN

ERC presentarà una moció de censura contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, si no dimiteix després que, aquest dijous, hagi estat detinguda pel cas del Consell Esportiu.

Així ho ha anunciat a l’ACN el cap d’ERC a l’oposició, Dionís Guiteras, qui insta JxCat, soci de govern dels socialistes, a donar suport a la iniciativa. “Cap ciutadà d’aquest país entendria que es mantingués un pacte de govern amb aquestes sospites tan greus”, ha assegurat.

Amb 16 diputats, ERC no té la força necessària per guanyar la moció i, per això, necessita el suport d’altres grups.

Segons Guiteras, a partir d’aquest divendres, els republicans engegaran una ronda de contactes amb tots els grups polítics per conèixer quina és la seva postura.

El PSC reitera la “total confiança” en Marín i demana que es respecti la presumpció d’innocència

El PSC ha demanat que es respecti la presumpció d’innocència de tots els implicats en el cas de les suposades irregularitats en el finançament del Consell Esportiu i reitera la “total confiança” en l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta del partit, Núria Marín.

En un breu comunicat a través de les xarxes socials, els socialistes catalans ofereixen “màxima col·laboració” amb la justícia per aclarir els fets com abans millor. Aquest dijous la també presidenta de la Diputació de Barcelona ha estat detinguda “tècnicament” i posada en llibertat després de declarar a la comissaria de la Verneda de la Policia Nacional pel presumpte desviament de subvencions públiques al Consell Esportiu.

Fonts del consistori han confirmat que l’alcaldessa ha declarat durant tres hores davant agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) com a investigada policialment i que ha quedat en llibertat a l’espera que se la citi a declarar en seu judicial. Finalitzada la declaració, Marín s’ha desplaçat a l’Ajuntament on està previst que comparegui en roda de premsa en les pròximes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona