Política

Campo preveu que els indults arribin abans del juny del 2021

Obre la porta a una gràcia diferent per a cada pres

Page: “Que se’l fiquin per on els càpiga, com diu Junqueras”

Els indults seran la cançó de l’enfadós durant el 2021 i més des que Pedro Sánchez va gosar insinuar dimarts que els concedirà quan arribin a la taula del Consell de Ministres perquè “aposta per la reconciliació”. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va fer ahir un pas més i va concretar que el juny del 2021 és l’horitzó temporal previst. “El 2021, segur. El primer semestre no ho sé, perquè dependrà de quan entrin els papers al Ministeri de Justícia. Però sí, semblen uns terminis raonables. És supercomplicat que es resolgui abans de les eleccions catalanes”, va indicar ahir el ministre de Justícia en una entrevista a Rac1.

Tot i l’enfocament dels indults als presos polítics en plural, Campo va obrir ahir la porta a una mesura de gràcia diferent per a cada pres. “El Suprem haurà de fer una valoració amb tots els elements de manera individual. Aquí no es parla d’indults d’una causa, sinó de persones”, va esgrimir. Concedir-los, com insinua Sánchez, implicarà el cost de portar la contrària als informes dels fiscals –que han indignat el govern de Sánchez pel to d’al·legat polític– i al jutge Manuel Marchena, però Campo ho assumeix: “El que digui el Suprem té un valor d’anàlisi potent, però els informes no són vinculants. És una manifestació del dret de gràcia, no és la via jurisdiccional la que preval. Són altres circumstàncies, que marca la llei, les que estableixen la possibilitat d’un indult total o parcial.” El que sí que avança ja el ministre és que Carles Puigdemont, Marta Rovira i la resta dels exiliats en quedarien fora perquè l’indult requereix una sentència ferma. Sobre la reforma de la sedició al Codi Penal, Campo va tard –ell mateix prometia enfilar-la abans de Cap d’Any– però confessa obertament que s’enfada quan sent que Jaume Asens (Unides Podem) l’apressa.

La porta oberta per Sánchez a l’indult remou els barons socialistes, amb el manxec Emiliano García-Page al capdavant. “Oriol Junqueras va dir: «Que se’l fiquin per on els càpiga.» I jo estic d’acord amb ell, que se’l fiquin per on els càpiga”, va etzibar. Per Page, “si demà se’ls indulta i demà passat ho tornen a fer”, el govern farà un “ridícul històric davant Espanya”. “És una mesura de gràcia que a mi no em fa cap gràcia”, va reblar.

LES FRASES

El 2021, segur. El primer semestre és raonable. Abans de les eleccions del 14-F és supercomplicat
Juan Carlos Campo
ministre de justícia
Quin ridícul històric faria el govern davant Espanya si demà se’ls indulta i demà passat ho tornen a fer
Emiliano García-Page
president de castella-la manxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona