Política

Declaren cinc bombers més del parc de Girona pel 2-0

La causa està oberta per malversació i abandonament del lloc de feina per participar en una manifestació a la plaça del Vi i en un comboi de protesta

Han declarat una quinzena d’investigats

Cinc bombers més del parc de Girona van declarar ahir al matí com a investigats al jutjat d’instrucció 2 per haver participat en el comboi de protesta davant la comandància de la Guàrdia Civil al carrer Emili Grahit i en la manifestació a la plaça del Vi, convocada l’endemà del referèndum per protestar contra la violència policial de l’1-O. En aquesta concentració hi van prendre part més de 4.000 persones i els bombers van ser els grans protagonistes ja que la ciutadania els va voler agrair que els haguessin protegit durant les càrregues en alguns col·legis.

Segons fonts judicials consultades per l’agència ACN, en la citació d’ahir els bombers van respondre a les preguntes de la defensa. Dos dels bombers van declarar que el 2 d’octubre del 2017 estaven de baixa i els altres tres que aquell dia no treballaven. Una vintena de membres de l’ANC Girona es van concentrar abans de les declaracions davant dels jutjats gironins per donar-los suport.

El jutjat d’instrucció 2 de Girona va obrir diligències per aquestes mobilitzacions del 2-O a Girona i, en total, ha pres declaració com a investigats a una quinzena de persones, entre bombers i comandaments. El jutjat sosté que els fets podrien ser constitutius d’un delicte de malversació de diners públics comès pels comandaments i d’un delicte d’abandonament del servei com a funcionari públic en el qual implica tots els investigats. En relació amb la malversació, les acusacions consideren que “en el desenvolupament dels serveis no estan incloses les injúries a cossos policials ni els actes públics de manifestació”, i hi afegeixen la despesa de gasolina que haurien realitzat els bombers. I, pel que fa a l’abandonament de destí, perquè “durant hores” la regió de Girona “no va disposar d’aquests efectius”. Les declaracions van començar el 12 de juny del 2019 i van acabar ahir després que el mes d’octubre passat el jutjat ampliés les imputacions a tot un torn de guàrdia. Un cop acabades les declaracions dels investigats i acordades les últimes diligències de prova, ara el jutjat resoldrà si envia el cas a judici.

LA DATA

12.06.19
És el dia
que van començar les declaracions per aquesta causa.

L’origen de la investigació: un atestat

L’origen de la investigació és un atestat de la Guàrdia Civil en què es denunciava que, poc després de dos quarts de dotze del matí, un comboi de protesta va passar al davant de la comandància d’Emili Grahit. Segons aquesta denúncia, el comboi el formaven set vehicles logotipats dels bombers que, en caravana, van passar davant de la comandància fent sonar les sirenes. Després, el comboi va arribar a la plaça del Vi, on els bombers van ser aclamats per la multitud que s’hi havia aplegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

El PP diu que la planificació i agilització de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll