Política

El govern interpreta que el TSJC “no qüestiona” la seva potestat d’ajornar el 14-F

L’executiu insisteix que el 30 de maig és la millor data per fer els comicis amb garanties

Lamenta els “greuges” que la judicialització del procés electoral ocasionin a la ciutadania

El govern ha valorat aquest divendres que, de la lectura de l’última interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), es dedueix que el tribunal “no qüestiona la potestat de la Generalitat de posposar les eleccions” del 14-F per la pandèmia.

En un comunicat, el govern s’ha referit a l’escrit del TSJC en el qual exposa els motius pels quals ha acordat mantenir ara com ara la data del 14 de febrer i suspendre cautelarment el decret d’ajornament electoral que va aprovar la setmana passada l’executiu català.

Una vegada llegida la resolució, el govern dedueix que el TSJC “no qüestiona en cap moment la validesa jurídica del decret de suspensió, ni la competència del vicepresident en funcions de president per firmar-ho”, en al·lusió a Pere Aragonès.

El govern insisteix que el 30 de maig “és la millor opció per celebrar unes eleccions amb totes les garanties possibles”.

Segons l’executiu, el TSJC ha obert ara un termini de quatre dies perquè les parts recurrents puguin formular una demanda, que acaba a les dues del migdia del 28 de gener, vigília de l’inici de la campanya electoral, i com a molt tard el 3 de febrer s’obrirà el termini perquè la Generalitat pugui contestar, fins al dia 5.

Mentrestant, el govern “es compromet a seguir treballant perquè les eleccions, en cas d’haver-se de fer el proper 14 de febrer, es puguin celebrar amb les màximes garanties possibles a escala democràtica i sanitària”.

A més, “lamenta els greuges que aquesta judicialització del procés electoral puguin causar en la ciutadania, així com l’elevat cost econòmic que la decisió del TSJC pot causar sobre les arques públiques”.

El govern convoca una reunió tècnica de la mesa de partits per analitzar la situació de les eleccions

Hi participarà el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé
ACN

El govern de la Generalitat ha convocat per a a dos quarts d’una del migdia d’aquest dissabte una reunió tècnica de la mesa de partits per “compartir” la posició de l’executiu català sobre la convocatòria electoral i valorar la situació amb les formacions polítiques.

La trobada serà telemàtica i està previst que hi participi el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé. També hi serà el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona