Política

estat espanyol

Patrimonio Nacional també paga el manteniment de tres piscines de Felip VI

La monarquia espanyola costa als contribuents gairebé dos milions més que els 8,4 milions d’euros que figuren en els pressupostos de l’Estat per a aquest any. I és que els contribuents no només paguen –a través de Patrimonio Nacional– el personal que acompanya Joan Carles de Borbó a Abu Dhabi, sinó també el manteniment de la casa reial, que inclou tres piscines. Un manteniment que puja a més de 500.00 euros. Uns diners que surten del mateix organisme, que depèn del Ministeri de la Presidència i té com a finalitat preservar el patrimoni històric i cultural. Així ho revela avui el digital eldiario.es, que assegura que en les últimes setmanes Patrimonio Nacional ha adjudicat contractes per a la conservació dels edificis del complex de La Zarzuela –on hi ha la casa reial– per més de 500.000 euros, en els quals s’inclou el manteniment de tres piscines –dues d’exteriors per a l’estiu i una de climatitzada per a l’hivern– que utilitzen Felip VI i la seva família, segons figura en un apartat concret dels plecs publicats en la plataforma de contractació de l’Estat.

Els 500.000 euros anuals es destinen a tasques com ara una neteja diària dels filtres i el control higiènic de la qualitat de l’aigua. El contracte s’ha adjudicat a Multiservicios Tecnológicos SA, especialitzat en instal·lacions, climatització i cambres frigorífiques. A més, s’hi han d’afegir 240.000 euros per al manteniment de l’edifici i les seves dependències per a l’empresa Teodoro SA, tasques de neteja del palau per 893.000 euros i serveis forestals del Palau del Pardo per 140.000.

Però aquestes no són les úniques despeses que s’han carregat a Patrimonio Nacional vinculades amb la monarquia. Segons una informació del mitjà digital eldiario.es, des d’aquest organisme vinculat al Ministeri de la Presidència s’han pagat indemnitzacions per acomiadament improcedent a la tripulació del iot Fortuna, que va gaudir Joan Carles I fins que va decidir vendre’l; el manteniment de la casa on s’allotjava la seva amant Corinna Larsen a Madrid, i les assegurances dels diferents cotxes de luxe que rebia com a regals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA