Política

Un centenar d’escriptors i editors, a favor de l’amnistia

Alguns llibreters també se sumen a la iniciativa d’Òmnium per la llibertat dels presos

Hi donen suport Eva Baltasar, Rafael Nadal, Albert Sànchez Piñol, Marta Pessarrodona o Quim Monzó

Més d’un centenar d’escriptors, editors i llibreters dels Països Catalans han demanat l’amnistia per als presos independentistes, exiliats i represaliats. Convocats per Òmnium Cultural, una representació del panorama literari del país va escenificar ahir el seu suport amb una fotografia davant de la Biblioteca Nacional de Catalunya. El món editorial també s’ha sumat, així, al clam d’amnistia que des de diversos sectors s’ha sol·licitat per als presos polítics, els exiliats i la resta de represaliats.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va voler agrair el suport del món literari a l’amnistia i va insistir en el fet que “no es pot obviar” que el president de la “principal entitat cultural del país”, amb més de 180.000 socis, continua a la presó des de fa més de tres anys per haver defensat la llibertat d’expressió i el dret de manifestació. Mauri també va encoratjar els signants a continuar al peu del canó. “Entenem la literatura com una eina de transformació social i com un bé essencial que ens cohesiona i empodera com a país”, va assegurar. En paral·lel, Òmnium Cultural continua la recollida massiva de suports a l’amnistia amb un centenar de punts fixos arreu del país en el marc de l’acord de l’independentisme per aprovar una llei d’amnistia que “abraci tots els represaliats, i coordinats amb la resta d’entitats que hi donen suport”.

Entre els representants dels escriptors que han signat a favor de l’amnistia hi ha Quim Monzó, Enric Casasses, Marta Pessarrodona, Jaume Cabré, Josep Vallverdú, Feliu Formosa, Josep Massot, Víctor García Tur, Jordi Cabré, Joan-Lluís Lluís, David Cirici, Joan Carreras, Sebastià Alzamora, Maria Mercè Roca, Maria Barbal, Marta Orriols, Raül Garrigasait, Eva Baltasar, Núria Cadenes, Melcior Comes, Marina Garcés, Guillem Sala, Albert Sánchez Piñol o Care Santos. Pel que fa al món editorial hi han donat suport editors com ara Eugènia Broggi, Jaume Ciurana i Llevadot, Núria Iceta, Joan Carles Girbés, Josep Lluch, Josep Maria Muñoz, Mercè Pérez, Esther Pujol, Vicent Olmos, Aniol Rafel, Joan Sala, Enric Viladot, entre d’altres, i també llibreters d’arreu del país: Eric del Arco, Fe Fernández, Carlota Freixenet, Mar Redondo, Joana Serra o Montserrat Úbeda.

Suport des de França

D’altra banda, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va explicar a través de les xarxes que el diputat independent francès Sebastien Nadot ha impulsat una tribuna en què diversos diputats francesos de diferents colors polítics demanen el suport de la UE als presos i exiliats catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona