Política

Forcadell, a la sortida de Wad-Ras: “Si us plau aneu a votar, que cap vot independentista es quedi a casa”

L’expresidenta del Parlament surt de la presó amb el tercer grau, notificat aquest dissabte

Junqueras, amb qui no coincidia des del judici al Suprem, la rep a l’exterior del centre penitenciari

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha sortit a la una del migdia d’aquest dissabte de la presó de Wad-Ras fent una crida a la participació en les eleccions del 14F. “Sé que sempre us demanem, però si us plau aneu a votar, que cap vot independentista es quedi a casa”, ha afirmat. “Sé que molts tindreu por i és normal que tingueu por, voteu per correu, i els que no tinguin por, que vagin a votar, amb guants, amb mascareta, però que vagin a votar”, ha indicat. “Tots sou necessaris per fer aquest país”, ha exclamat. A les portes del centre penitenciari ha estat rebuda pel president d’ERC, Oriol Junqueras i el candidat a la presidència, Pere Aragonès, entre d’altres.

Les primeres paraules que ha dirigit als mitjans de comunicació han estat per dir que està “contenta” perquè els líders independentistes presos de Lledoners i Puig de les Basses també hagin pogut sortir dels centres penitenciaris. “Vull agrair tot el suport i tota l’estima de la gent d’aquest país, que ens han demostrat i dia a dia ens continuen demostrant, i mai ho agrairem prou”, ha dit.

“Hem patit molt, ha estat un any molt llarg de patiment, però penseu que ara ja estem a dalt de tot, ja comencem a notar la fi d’aquest patiment”, ha afirmat Forcadell. “Continueu-vos cuidant, us necessitem a tots, tots sou necessaris per fer aquest país, per construir aquest país millor, més gran, feminista, republicà”, ha conclòs.

A més de Junqueras i Aragonès l’han rebut el portaveu del grup parlamentari, Sergi Sabrià; el president del grup d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; l’alcaldessa de Sant Cugat, MIreia Ingla; i l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, entre d’altres.

El Departament de Justícia ha ratificat el tercer grau penitenciari per a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que el 14 de gener fos aprovat per la Junta de Tractament de la presó de Wad-Ras. La resolució ha estat notificada aquest dissabte mateix.

El Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals ja va ratificar dijous el tercer grau per als altres presos de l’1-O, que van sortir de Lledoners i Puig de les Basses divendres, però en el cas de Forcadell la decisió s’ha retardat fins aquest dissabte. La fiscalia pot recórrer davant del jutjat de vigilància penitenciària i l’última paraula la tindrà el Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs