Política

Maria Àngels Olmedo

Cap del llista per Girona pel PP

“Girona està molt deixada i necessita qui la representi”

NOVETATS “A diferència de l’any 2017, ara som una candidatura transversal i volem que el PP sigui la casa del constitucionalisme” PANDÈMIA “La por farà que molta gent no vagi a votar”

Vam passar del ‘Madrid ens roba’ al ‘Madrid ens mata’ i ara resulta que Ayuso ho fa prou bé
El que cal és complir les promeses i nosaltres, en la mesura que puguem, les anirem complint

Olmedo encapçala la llista del PP a Girona per segon cop consecutiu. Aspira a refer la trinxada del 2017 i confia que Cs es desinfli. Llavors, el PP va sumar tan sols un 2,85% dels vots (i va quedar darrere de CatECP). Era la primera vegada que els populars no enviaven cap representant gironí a la cambra catalana des del 1995. I en les eleccions del 2012, fins i tot, havien arribat a sumar dos diputats. Ara la seva cap de llista pensa que els poden recuperar.

No creu que calia ajornar aquestes eleccions a causa de la situació sanitària?
Si calia ajornar aquestes eleccions no era una decisió nostra. No teníem totes les eines al damunt de la taula per decidir si es podien ajornar o no. El PP va demanar totes les dades per ser objectius i arribar a un acord. Però en les reunions amb tots els partits ens vam trobar quena vam arribar que tot estava fet. A Galicia i el Pái Basc hi va haver consens entre tots els partits. Aquí van a la seva. Sense tenir tots els mecanismes és impossible prendre una decisió. A banda d’això el govern no ha va fer tot com calia. Han fet els recursos com han fet i s’han trobat el que s’han trobat. Abans de presentar una cosa mira-t’ho bé, home! Finalment ha estat el TSJ que ho ha decidit. Esperem que es pugui votar amb la màxima seguretat.
L’abstenció és la gran amenaça. Com creu que els pot perjudicar, a vostès, si creix molt?
No ho sabem. En els últims anys l’abstenció va sent la tònica.
L’any 2017, en les últimes eleccions al Parlament, la participació va vorejar el 80%.
Van ser uns comicis excepcionals. Havia passat el que havia passat i, per això, la gent va anar a votar. En definitiva, tenim clar que hi haurà molta abstenció. La por farà que molta gent no voti.
Les enquestes a hores d’ara donen un augment de suport al PP. Quin és l’objectiu a Girona?
Primer recuperar l’escó; tot i això, aspirem a més. El PP ja ha tingut dos diputats per Girona. Nosaltres treballem des de fa temps, no ho fem només en campanya. Des que soc presidenta provincial treballem perquè els gironins s’ho mereixen. Aspirem a ser al Parlament l’Eva Trias i jo. Girona està molt deixada i necessita qui la representi. Girona necessita el seu altaveu del PP al Parlament.
El 2017 va perdre la meitat dels vots. Quin canvi d’estratègia els ha de portar a ressorgir?
Nosaltres sempre hem estat aquí. Ciudadanos es va vendre com el vot útil el 2017 i nosaltres vam rebre un càstig perquè es va voler fer veure que no havíem fet prou bé les coses. Al final ja s’ha vist de què els ha servit haver tingut la majoria. No tan sols no van voler fer l’esforç de formar govern amb els constitucionalistes. Al final, ella [Inés Arrimadas] va marxar seguint Albert Rivera.
Es juguen les garrofes amb Cs, el PSC i Vox. Quina diferència hi ha entre vostès i els altres?
Nosaltres som ara, a diferència del 2017, una força transversal, com donen a entendre les incorporacions que hem fet. Nosaltres quan governem ho fem bé, tenim experiència. Hi ha molts votants desencantats amb Ciutadans que s’acostaran a nosaltres. El Partit Socialista? Només cal veure com ha han fet de malament gestionant aquesta crisi sanitària. A més, aquests son els que neguen pactes que després acaben fent. En qualsevol cas, nosaltres som i volem ser la casa del constitucionalisme. Ara mateix, al Partit Popular i cap qualsevol persona que vulgui treballar.
Més transversals, però per exemple més bel·ligerants amb la llengua catalana i cap a la immersió lingüística que no era cap problema i ara ho és. Aquesta és la nova estratègia electoral?
Sempre hem defensat la llengua catalana. Nosaltres som d’aquí. El nostre model és trilingüe. El discurs ha estat sempre el mateix. Nosaltres no volem el castellà, només. Tot i que la llengua vehicular ha de ser el castellà, evidentment. La llengua uneix.
Què té pensat en matèria d’educació per a Girona?
Sobre la taula tenim la llei Celáa. El PP aposta per la millora de l’escola pública, com és evident, però també per la concertada, per l’especial i, com a llengua vehicular, el castellà. Som a anys llum d’Europa en moltes coses. I els barracons! Girona és la província amb més barracons de Catalunya. Això ho deia el 2017 i ara està pitjor.Els diferents governs no han treballat ni per Catalunya ni per la província de Girona. No sé què posaran ara als seus programes?
I què tenen a la carpeta d’infraestructures a banda del desdoblament de l’N-II que no s’acaba mai?
No es pot dir que el PP no ha fet res. Quan ha governat el PP s’han anat desdoblant trams de l’N-II. Fem una aposta pel desdoblament, per l’acabament de la C-32, la carretera de Bescanó i d’Anglès i apostem per la variant d’Olot. El que cal és complir les promeses i nosaltres, en la mesura que puguem, les anirem complint.
Quina opinió té sobre la gestió de la pandèmia i quines prioritats té per a Girona en matèria de salut?
La gestió de la pandèmia ha estat nefasta i des de la Generalitat no es podia fer pitjor. A les comunitats on governa el PP s’ha fet diferent. Vam passar del Madrid ens roba al Madrid ens mata i ara resulta que Ayuso ho ha fet prou bé. La situació és complicada, però n’hi ha que ho fan millor que d’altres i on governa el PP s’ha fet millor. I això ha passat perquè han sabut trobar l’equilibri entre salut i economia. És que quan no faltaven mascaretes faltaven xeringues. Els horaris són incomprensibles. S’ha d’escoltar els experts i els que decideixen han de trobar l’equilibri. I el gabinet d’experts? Has de poder explicar qui el forma i això no s’ha fet ni aquí ni al govern espanyol. I el senyor Illa? El ministre de Sanitat que ha fet campanya mentre sabia que vindria.
La dreta sempre parla de rebaixar impostos.
Ho portem a l’ADN. On governem abaixem impostos. S’ha de fer un pla de xoc, per les pimes, pels autònoms, per la restauració. A ingressos zero, impostos zero.
D’algun lloc han de sortit els diners.
Per exemple, no s’han de dedicar al projecte espacial, al qual volen destinar 18.000 milions d’euros. Cal ser un bon gestor i prioritzar. Ara s’ha d’ajudar aquests sectors i s’ha de prioritzar. Quin govern s’atreveix a llençar diners així? Quina és la prioritat? Per nosaltres, les pimes, la restauració i els autònoms.
L’accés a l’habitatge és un dels grans problemes del país. Què proposen?
Tothom té dret a l’habitatge. Cal crear un xarxa d’habitatge de protecció oficial. Hem d’ampliar el parc d’habitatge social. Nosaltres no oblidem que cal apostar per la propietat privada. Per això pensem que s’ha de combatre l’ocupació. Tot i que hi ha gent que ho passa malament, això no els dona dret a envair la propietat privada.
Al seu voltant s’ha generat una crisi profunda al PP gironí. Li ha dificultat la confecció de llistes?
No, no, gens. No he tingut cap problema. A la llista hi ha gent nova, jove i de continuïtat.
Pactes. Amb qui sí i amb qui no?
No ho respondré tal com vostè vol. Quan tinguem els dos escons que volem a Girona en parlarem. Ara és millor esperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona