Política

Pablo Hasél fa una de les darreres intervencions en públic abans del seu possible empresonament

El raper creu que el govern espanyol està “nerviós” i de forma “oportunista” vol desmobilitzar la solidaritat

El raper Pablo Hasél ha fet aquest dimecres a Lleida una de les darreres intervencions en públic abans del seu possible empresonament arran de la condemna de l’Audiència Nacional espanyola per les lletres de les seves cançons. En una jornada antirepressiva que s’ha celebrat a la Universitat de Lleida, Hasél ha participat en una taula rodona amb altres represaliats.

El raper considera que el govern espanyol està “nerviós” i per això aquesta setmana ha demanat despenalitzar casos com el seu. Segons Hasél, aquesta és una forma “oportunista” de desmobilitzar la solidaritat. Hasél també ha reiterat que per “dignitat” no es presentarà a la presó pel seu propi peu i ha assegurat que no posarà resistència quan la policia el vagi a detenir.

Les jornades antirepressives, organitzades per la Plataforma de Suport a Pablo Hasél s’han dut a terme durant tot el dia a la plaça Víctor Siurana, al davant del Rectorat de la UdL i han comptat amb la participació d’altres represaliats com Tamara Carrasco, Adrián Sas o Paco Cela. Més d’un centenar de persones ha seguit la taula rodona on ha participat el raper per explicar el seu cas.

Hasél ha assegurat que està “mentalitzat” perquè en dos dies el vingui a buscar la policia per “segrestar-lo” i dur-lo a la presó. S’ha mostrat convençut que això acabarà passant, potser al final dilluns, perquè diumenge hi ha eleccions, i només ho veu inevitable en cas que “per la força” se’ls aturi. En qualsevol cas, ha assenyalat que ell no posarà resistència “perquè no tinc forces per oposar-me a un exèrcit de policies”.

Amnistia Internacional Espanya ha fet una crida a través de les xarxes socials per recollir firmes i aconseguir la reforma del Codi Penal perquè no es persegueixi la llibertat d’expressió.

La Junta Electoral de Barcelona prohibeix la concentració a favor d’Hasél de l’Acadèmia Catalana de la Música

L’entitat critica que usi aspectes administratius “com a excusa” i celebrarà l’esdeveniment per internet
ACN

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit la concentració a favor del cantant de rap Pablo Hasél convocada per l’Acadèmia Catalana de la Música per a aquest dijous per no haver estat formalitzada “amb l’anticipació mínima de deu dies”, segons es pot llegir a l’acord de l’àrbitre dels comicis.

Davant d’aquesta decisió, l’entitat musical ha decidit canviar l’esdeveniment i ha anunciat que el farà a través d’internet. “Després de valorar les diferents opcions en enfront d’aquesta decisió de la Junta Electoral, i al marge d’aspectes administratius que han estat esgrimits com a excusa per denegar el permís, l’Acadèmia no renuncia a celebrar l’acte i el transforma en un acte en línia’”, ha indicat en un comunicat.

Al mateix text l’Acadèmia considera “paradoxal” que la Junta Electoral denegui el permís per celebrar una concentració “en favor de la llibertat d’expressió” quan “el que ha de garantir en període electoral és l’exercici de drets fonamentals d’expressió i participació ciutadana”.

La presentació de l’acte anirà a càrrec del president de l’Acadèmia Gerard Quintana. El músic, activista i membre de la junta Natxo Tarrés, l’actriu Sílvia Bel i el director de l’editorial Comanegra, Joan Sala, llegiran un manifest per mostrar el rebuig a la condemna d’Hasél i defensar la llibertat d’expressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona