Política

Sánchez nega que el 14-F reflecteixi una majoria independentista

El president espanyol acusa JxCat de pretendre apuntar-se “victòries que no són seves”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha negat aquest dimecres que els resultats del 14-F permetin extreure la conclusió que la majoria de la societat catalana és independentista perquè malgrat que els partits independentistes van obtenir el 51% dels vots, en realitat aquests corresponen al 23% del cens. “El 14-F no va ser un plebiscit”, ha dit, i per tant “és inqüestionable des del punt de vista democràtic” que “no es pot avalar cap canvi” estructural “amb aquest suport social”. Segons Sánchez, en realitat els catalans han votat a favor d’una senda “d’esquerres i de retrobament” i el candidat del PSC, Salvador Illa, és qui hauria de presidir la Generalitat.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la intervenció de la portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, que li ha recordat que els partits independentistes ja han superat el 50% dels vots i per tant les formacions independentistes tenen el futur “a les seves mans”. “No cometem l’error de seguir deixant-lo a les seves”, ha dit Nogueras dirigint-se a ERC i a la CUP.

En la seva rèplica Sánchez ha negat la major i ha posat en dubte aquesta majoria independentista. “Deixi d’exposar el 51% independentista perquè és fals, no hi va haver un plebiscit el 14-F, i el 51% ni tan sols correspondria el 30% del cens com abans, sinó el 23% del cens, és a dir que ha retrocedit 6 punts”.

Segons Sánchez, JxCat intenta apropiar-se de “victòries que no són seves” i malgrat que la seva intenció “no podrà imposar la seva visió del que ha de ser Catalunya a l’altra meitat de catalans, perquè el que han votat és una senda pel retrobament i d’esquerres”.

“Per això seria bo que hi hagués un govern progressista a Catalunya, i en algun moment crec que hauran de passar pàgina”, ha sentenciat el president.

En aquest sentit, ha emplaçat JxCat a “assumir la derrota” i “tornar a la realitat” per gestionar problemes socials i abordar la convivència i el retrobament, que és –ha dit- el que van demanar els catalans el 14 de febrer.

En canvi, Sánchez ha “agraït” el suport del PDeCAT a l’estat d’alarma, que segons ha afirmat ha servit per “apuntalar la cogovernament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona