Política

Capella reclama a l’alcaldessa de Tortosa el permís per treure el monument franquista i l’acusa d’“entorpir” la retirada

La consellera de Justícia diu que el seu departament no té competències per construir un pont aprofitant la pilastra

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha reclamat en una carta a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que concedeixi a la Generalitat el permís necessari per poder treure el monument franquista del municipi i l’acusa d’”entorpir” la retirada amb “maniobres burocràtiques”.

En la missiva, Capella recorda que la Generalitat ja ha adjudicat l’estudi geotècnic per procedir a la retirada, però afirma que els tècnics no poden accedir a la llera del riu perquè encara no tenen el permís de l’Ajuntament. Per això, espera que el consistori concedeixi la llicència d’obres sol·licitada el 20 de novembre passat.

D’altra banda, Capella afirma que el Departament de Justícia no té competències per construir una passarel·la aprofitant la pilastra del monument. “Lamento dir-li que la construcció de ponts no forma part de les competències del Departament”, assegura Capella en relació amb la proposta feta per Roigé per connectar els barris de Ferreries i Remolins aprofitant la pilastra.

A més, la consellera argumenta que la pilastra no és propietat de la Generalitat i que, un cop retirat el monument, quedarà com un vestigi històric. Llavors, afegeix, l’Ajuntament en podrà disposar i el ple podrà “definir-ne l’ús i impulsar la planificació urbanística corresponent”.

“No li demano pas que aplaudeixi la iniciativa del Govern, però li agrairé que desisteixi de maniobres burocràtiques per entorpir, dilatar o intentar evitar la retirada per la porta del darrere”, escriu en la carta.

En el text, Capella conclou que el monument és “una vergonya per tots els demòcrates”, afirma que la seva retirada és “inexorable” i diu que li agradaria comptar amb la “complicitat” de l’alcaldessa de Tortosa per fer-ho possible.

Tortosa atorga la llicència per retirar el monument

Finalment, l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dimecres a la tarda la llicència d’obres que reclamava el Departament de Justícia per retirar el monument franquista de l’Ebre.

La tramitació s’ha fet tan aviat com s’ha registrat, a primera hora de la tarda, el projecte amb els requeriments que la CHE i l’ACA establien en les autoritzacions prèvies necessàries per a la llicència.

La Confederació dictamina que el projecte ha de contemplar la retirada de la pilastra o la seva reutilització per a una infraestructura de pas, com la passarel·la que ha demanat l’alcaldessa Meritxell Roigé al Govern. El consistori ha aprovat la llicència abans de rebre la carta de la consellera Capella on reclamava el permís i que no “s’entorpissin” els tràmits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona