Política

El PSC desencallarà uns 1,2 milions en inversions a Girona

Donaran suport a la compra de 12 pisos, projectes de l’entrada est i les obres de Mas Masó, Pallach i el local LGTBI

El grup municipal del PSC de Girona va anunciar ahir que en el ple del 8 de març permetrà desencallar 1,2 milions d’euros de diverses partides del pla d’inversions que l’oposició en bloc va tombar al gener, després d’haver arribat a un acord amb el govern (JxCat i ERC) que es basa en compromisos globals per anar més enllà de projectes puntuals, segons va destacar ahir la portaveu, Sílvia Paneque.

La partida principal seran 887.000 euros per a la compra de 12 pisos de tanteig i retracte repartits per diferents barris (Taialà, Domeny, Pont Major, Palau, Sant Narcís i Barri Vell). A més s’ha obtingut el compromís que s’arranjarà subsidiàriament els pisos de Sant Joan Bosco, que estan en risc al de despreniments i amb problemes d’aluminosi des de fa mesos. El pla d’inversions preveia 2,5 milions en habitatge però no concretava com i Paneque va recordar que ells van ser molt crítics amb l’anterior compra, feta directament a privats.

El PSC també votarà a favor de la reparació del passallís de l’Onyar –pressupostat en el pla d’inversions en 85.000 euros– i ho ha lligat a una partida addicional de 120.000 euros perquè es redactin tres projectes que consideren prioritaris a l’entrada est de la ciutat: el pont de Montilivi - Vista Alegre (50.000), la passera de Mas Ramada amb la Creueta (50.000) i la reforma del carrer del Carme (des del cementiri fins al pont de l’Areny) centrat en la millora de voreres i enllumenat (20.000).

També donar llum verd a la reforma del parc Mas Masó (30.000 euros), les obres a la plaça Pallach (tant els 40.000 euros del badalot com els 56.000 de la plaça) i l’arranjament d’un local municipal perquè sigui la seu del col·lectiu LGTBI. L’últim punt s’ha vinculat al compromís que al setembre hi haurà fet tant un pla de polítiques LGTBI com un nou pla d’igualtat (l’actual va caducar el 2019).

Al febrer ja es van desencallar 715.000 euros del pla d’inversions i, amb les noves partides anunciades pel PSC, s’hauran desbloquejat uns 2 milions dels 13 del pla del gener.

Esperant concreció del pressupost

Paneque va circumscriure l’acord a “mesures molt concretes” que creuen importants, però va deixar clar que són “el grup que està més lluny de l’equip de govern per la seva manera de fer” i que entenen que l’acord de pressupost ha d’implicar algun altre grup. Va explicar que dimarts van tenir una primera reunió però que només se’ls van exposar línies generals. Estan en espera d’una proposta més detallada per tal de fer la seva proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres