Política

El PSOE demana al PP que “renunciï als vetos” per renovar el CGPJ

El PP evita parlar dela renovació i carrega contra la coalició PSOE-Podem: “És l’única anormalitat democràtica”

El PSOE ha demanat al PP que “reflexioni” i “renunciï als vetos” per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). “El pacte és la principal eina de la democràcia. Sense acords no hi ha política i sense política no és possible millorar la vida dels ciutadans”, ha afirmat el secretari de coordinació territorial del PSOE, Santos Cerdán. “Ni una setmana li ha durat al PP les ganes de doblegar l’esquena i de donar estabilitat a la nostra democràcia”, ha continuat Cerdán, tot recordant el sí de la formació de Casado a la renovació de la cúpula d’RTVE. “Ens sentim defraudats, però nosaltres no abandonarem la via del diàleg i l’acord perquè el bé comú està per sobre dels interessos partidistes”, ha reblat el dirigent socialista.

Per la seva banda, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha evitat parlar aquest dissabte sobre la renovació aturada del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i s’ha centrat en carregar contra la coalició PSOE-Podem. “Totes les anormalitat democràtiques que estem vivint els espanyols es redueixen a una: la coalició PSOE-Podem”, ha afirmat García Egea durant la inauguració del 13è Congrés del PP de Mallorca. De fet, el secretari general del PP ha titllat la formació liderada per Pablo Iglesias de ser “una amenaça per a la convivència dels espanyols”. “Mentre Iglesias assenyala jutges, amenaça periodistes i ataca la Corona, Pedro Sánchez calla. Iglesias erosiona la democràcia per acció; Sánchez, per omissió”, ha sentenciat García Egea.

“Els silencis de Sánchez són molt més greus que les paraules d’Iglesias”, ha etzibat el secretari general del PP. “Mentre Itàlia posa Mario Draghi al capdavant del govern, a Espanya Sánchez manté Podem dins l’executiu”, ha conclòs en la seva crítica García Egea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES