Política

Iglesias: “La societat espanyola no accepta que membres de la Casa Reial es vacunin a Abu Dhabi”

El vicepresident segon del govern espanyol diu que els escàndols fan créixer el debat sobre la monarquia

L’Ambaixada dels Emirats Àrabs diu a La Sexta que la vacuna és per als seus nacionals i pagar per rebre-la és il·legal

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha comentat aquest dimecres l’últim escàndol que afecta la monarquia per la vacunació de les infantes Elena i Cristina a Abu Dhabi aprofitant una visita al rei emèrit, també vacunat.

“Crec que la societat espanyola no accepta que membres de la Casa Reial es vacunin del coronavirus a Abu Dhabi quan hi ha molts ciutadans espanyols que estan disciplinadament a la cua per quan tinguin la disponibilitat de les vacunes que els corresponen”, ha indicat.

Iglesias ha fet aquestes manifestacions durant la seva intervenció a una reunió del grup parlamentari L’Esquerra del Parlament Europeu (The Left).

Segons Iglesias, “a la societat espanyola hi ha un debat sobre la utilitat de la monarquia que a més va creixent cada vegada que des de la mateixa Cara Reial ofereixen nous escàndols que produeixen una enorme indignació en una part importantíssima de la nostra societat”.

“Crec que alhora els casos de suposada corrupció de l’anterior cap de l’Estat empenyen aquest debat en una direcció que per a nosaltres és bona que és una direcció d’horitzó republicà”.

El vicepresident segon ha apuntat que aquesta república ajudaria a cohesionar l’Estat. “Pensem que al nostre país, a tots els nivells, en el camp econòmic, en el respecte de les identitats i de reconeixement de la plurinacionalitat serà millor quan hi hagi una república a Espanya”.

En aquest sentit ha apuntat que Podem seguirà treballant per fer realitat aquesta república “encara que això molesti a determinats poders mediàtics i a sectors de l’estat profund que tenen moltes dificultats per acceptar els resultats de la democràcia quan no guanyen i governen els seus”.

Il·legal

Per la seva part, l’Ambaixada dels Emirats Àrabs ha confirmat que les dosis de vacuna de què disposa aquest país estan destinades única i exclusivament als seus ciutadans i que viatjar al país i pagar per rebre’n una dosi és il·legal.

Ho ha fet a consultes de La Sexta després que es donés a conèixer aquest dimarts que les infantes Cristina i Elena es van vacunar –juntament a l’excap del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán i el rei emèrit, Joan Carles de Borbó- aprofitant una visita a l’excap de l’Estat ara instal·lat a aquest país.

Segons La Sexta, aquesta és la resposta oficial de l’Ambaixada, que afirma que el turisme sanitari no és legal al seu país.

L’alcalde de Madrid defensa les Infantes

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha defensat aquest dimecres les infantes Cristina i Elena de les crítiques que reben per haver-se vacunat a Abu Dhabi aprofitant una visita al rei emèrit, Joan Carles de Borbó.

Segons Almeida, “a diferència dels que s’han colat a la vacunació aprofitant els seus càrrecs públics” les infantes “no han pres la vacuna a cap espanyol”.

“No hi ha hagut cap perjudici als espanyols a conseqüència del fet que les infantes s’hagin vacunat”, ha dit, i per tant “no s’ha de pretendre vincular aquest debat a la monarquia i a l’exemplaritat, perquè per aquesta via no és per on ha d’anar la qüestió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona