Política

Iceta desvincula el govern espanyol de la revocació del tercer grau als presos i el suplicatori de Puigdemont

El ministre diu que la visita de Sánchez i el Rei a Martorell demostra la voluntat de “retrobament” de La Moncloa

El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, ha desvinculat aquest dimarts el seu executiu dels recursos de la Fiscalia per a la revocació del tercer grau als presos independentistes o del resultat de la votació del Parlament Europeu del suplicatori contra l’expresident Carles Puigdemont.

Segons Iceta, a l’estat hi ha “separació de poders” i el seu executiu es limita a “respectar” les decisions de la Fiscalia, dels jutges o del Parlament Europeu. El ministre ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez manté la seva aposta pel “retrobament” a Catalunya, i ha citat com a exemples la visita del president espanyol, Pedro Sánchez, i del rei Felip VI a la planta de Seat a Martorell.

Iceta ha respost d’aquesta manera una pregunta del portaveu de JxCat al Senat Josep Lluís Cleries, que ha recordat que Sánchez deia que apostava pel “retrobament i passar pàgina”, unes manifestacions “buides” com “dir que Espanya és una democràcia plena”.

Cleries ha preguntat a Iceta si el seu “diàleg” és revocar el tercer grau i demanar que s’aixequi la immunitat de Puigdemont i els consellers exiliats, i ha recordat que la Fiscalia s’ha querellat contra el president del Parlament i la Mesa.

En aquest marc, ha acusat el govern espanyol d’anar de la mà de Vox en les qüestions sobre Catalunya. “El seu govern parla de passar pàgina, però segueix sempre a la mateixa pàgina: la de l’a-por-ellos i la del 155 de la qual vostè és còmplice”.

A la seva rèplica, Iceta ha afirmat que a l’Estat hi ha “separació de poders” i que, per tant aquesta situació depèn de la fiscalia, del Parlament Europeu o dels jutges, i no del govern espanyol.

“A diferència de vostè, jo accepto les decisions judicials, em beneficiïn o perjudiquin”, i “també les decisions de la Fiscalia les votacions de les cambres democràtiques”. “Vostès no busquen el retrobament, sinó el xoc, i crec que això és un greu error”, ha dit.

En tot cas, Iceta ha afirmat que el seu executiu manté la voluntat de diàleg i està disposat a convocar la taula de negociació tan bon punt es constitueixi el nou govern de la Generalitat. “Allà ens trobaran, allà treballarem i si de veritat hi ha voluntat de retrobament, allà ens retrobarem”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona