Política

La CUP votarà a favor de la investidura de Pere Aragonès

La militància aprova el preacord amb ERC com a “punt de partida”, tot i que el considera “insuficient”

Insten JxCat a sumar-se a l’acord: “No entendríem que no ho fes”

La CUP votarà a favor de la investidura de Pere Aragonès. Així ho han anunciat aquest migdia en roda de premsa, en què han anuncia el suport de la “majoria” de la militància al preacord amb ERC, tot remarcant que el consideren “insuficient”, però un “punt de partida, no d’arribada”. “No és un xec amb blanc”, ha remarcat Reguant en roda de premsa aquest migdia, en què ha instat JxCat a sumar-se a l’acord i facilitar la investidura d’Aragonès.

Els militants de la CUP han votat el preacord a què van arribar els negociadors dels partit amb ERC després de celebrar aquest dijous assemblees obertes amb representants de les onze organitzacions que formen part de la candidatura.

En roda de premsa, Eulàlia Reguant ha assegurat que el preacord no és l’acord que voldrien i que “cal anar més enllà”, però que la majoria dels 1.400 militants que han participat en la votació l’han aprovat. “Avui no s’acaba res, cal continuar treballant”, ha afirmat Reguant, “un acord de mínims, que permet començar la legislatura en la que farem tot el possible perquè sigui un canvi de cicle”. Segons Reguant, el resultat de la votació evidencia que la militància no avala “alguns punts concrets programàtics” per “massa tous o suaus”.

Reguant ha remarcat que si no es compleixen els punts de l’acord, la CUP “prendrà les decisions que siguin necessàries. No és un xec en blanc. Avui és un punt de partida, no d’arribada. Cal seguir treballant”.

El a la proposta de l’acord amb ERC s’ha imposat amb un 59% dels vots per un 38% en contra, mentre que un 2% ho ha fet en blanc. Tot i això, un 85% de la militància cupaire diu que cal millorar el pacte, i només un 13% considera que l’acord ja és suficient.

En la roda de premsa, Reguant ha considerat que “no entendríem” que JxCat no se sumés a l’acord per a la investidura de Pere Aragonès.

La votació

Els militants de la CUP van respondre a tres preguntes. A la primera, Dones suport a la proposta de preacord?, es va imposar el ‘Sí’ amb 564 (59,31%) vots. El ‘No’ va tenir 367 (38,59%) vots i 20 persones van votar en blanc (2,10%).

En la segona pregunta, En cas que surti una majoria favorable a l’acord a la primera votació, creus que l’acord és suficient?, la majoria va votar no (802 vots, 85,59%). El ‘Sí’ va obtenir 121 vots (12,91%), i 14 persones van votar en blanc (4,54%).

La tercera pregunta (que va quedar anul·lada pel resultat) En cas que surti una majoria contrària a l’acord a la primera votació, crec que la CUP ha de facilitar igualment la investidura d’ERC? va guanyar el ‘no’, amb 437 vots (48,34%). El ‘sí’ va tenir 426 vots (47,12%) i 41 persones van votar en blanc (4,54%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona